eugenija carl Svet24.si

"Golob ne bo užival nobenih ugodnosti."

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

Željko Bebek Odkrito.si

Oče in sin popila "pol gostilne"

roglic Ekipa24.si

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Putin in Lukašenko združila moči tudi pri hokeju

Deli na:
Putin in Lukašenko združila moči tudi pri hokeju

Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko. - Foto: Profimedia

Voditelja Rusije in Belorusije Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko nista zaveznika samo politično, ampak ju povezuje tudi športni duh. Politične pogovore o sodelovanju med državama sta tako v sredo popestrila še s prijetnimi stvarmi in združila moči v hokeju na ledu.

Putin in Lukašenko sta se v sredo sestala na dvostranskih pogovorih v ruskem St. Peterburgu, kjer je dan prej potekalo srečanje voditeljev držav, ki so bile nekoč del Sovjetske zveze, med katerimi je bila tudi Belorusija.

Po pogovorih sta se preizkusila še v hokeju. Ruski predsednik je v prijateljski hokejski tekmi nosil rdeče beli dres s številko enajst, Lukašenko pa dres v nacionalnih beloruskih barvah s številko ena.

Na ledu so se jima pridružili nekateri znani hokejisti, med njimi Pavel Bure, Aleksej Kasatonov, Valerij Kamenski, Ilja Kovaljčuk in Vjačeslav Fetisov, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Putina in Lukašenko sta igrala za "belo ekipo" proti "rdečim", na koncu pa so zmagali beli z 18 proti sedem. Putin je za svojo ekipo prispeval sedem golov, Lukašenko pa dva.

69-letni Putin je sicer znan po svojih športnih udejstvovanjih in se občasno udeležuje eksibicijskih hokejskih tekem, kot nosilec črnega pasu pa se rad pomeri tudi v judu. Medijsko pozornost vzbuja tudi s svojimi podvigi, ki utrjujejo njegov ugled mača v javnosti. Tako se je pred leti potopil z raziskovalno podmornico na dno Baltskega morja, v času, ko je bil še premier, pa je televizijsko ekipo z uspavalnim nabojem rešil pred napadom sibirskega tigra.