Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Proti Cosbyju ne bodo vložili obtožnice zaradi spolnega napada

Deli na:
Proti Cosbyju ne bodo vložili obtožnice zaradi spolnega napada

Foto: Reuters

Ameriški tožilci so v torek sporočili, da ne bodo sodno preganjali priljubljenega ameriškega komika Billa Cosbyja na podlagi obtožbe, ki jo je proti njemu vložila 55-letna Judy Huth zaradi spolnega napada leta 1974. Tožilstvo se je tako odločilo zaradi zastaranja primera.

Tožilstvo je pojasnilo, da tudi če bi lahko začeli postopek, to ni mogoče, ker je zakon iz leta 1974 določal, da spolni napadi zastarajo v treh letih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Huthova je v začetku meseca igralca tožila na sodišču v Los Angelesu v skladu s kalifornijsko zakonodajo, ki mladoletnim žrtvam spolnih zlorab omogoča tožbe veliko let kasneje, če so šele kasneje ugotovile, da so imele zaradi zlorab psihične posledice. Huthova trdi, da je od zlorabe imela psihične težave, šele pred tremi leti pa je spoznala, kako jo je ta dogodek pred 40 leti zaznamoval.

Njena odvetnica se na odločitev tožilcev še ni odzvala.

V zadnjem času je 20 žensk sedaj 77-letnega Cosbyja javno obtožilo, da jih je v preteklosti spolno napadel ali posilil. Večina napadov naj bi se zgodila v 60. letih prejšnjega stoletja. Doslej ga je tožila samo Judy Huth.

V ponedeljek se je oglasila Cosbyjeva soproga. Camille Cosby, ki je z njim poročna že 50 let, se mu je postavila v bran in dejala, da je čudovit mož in oče ter da je žrtev neutemeljenih obtožb, ki jih mediji objavljajo, ne da bi jih preverili.

Cosbyjeva 38-letna hčerka Evin pa ga je v torek v kratki izjavi označila kot dobrega očeta in se mu za to zahvalila.

Minuli konec tedna se je glede zadeve prvič oglasil tudi Cosby. V kratkem pogovoru za New York Post se je poklonil svoji soprogi, ki mu s svojo podporo in ljubeznijo pomaga, da vzdrži pritisk zaradi obtožb. Dodal je, da so mu odvetniki svetovali, naj ne govori z mediji. Novinarje je pozval k nepristranskosti, dejal pa, da pričakuje, da bodo samo "črni mediji ostali nevtralni" glede obtožb proti njemu.

Od izbruha afere je Cosby izgubil že več projektov in nastopov, po 32 letih pa je odstopil iz odbora zaupnikov philadelphijske univerze Temple, kjer je nekoč študiral.