alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

Potekel potni list Svet24.si

Potnega lista ali osebne izkaznice ni več! Kaj ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Magazin

Proti Cosbyju ne bodo vložili obtožnice zaradi spolnega napada

Deli na:
Proti Cosbyju ne bodo vložili obtožnice zaradi spolnega napada

Foto: Reuters

Ameriški tožilci so v torek sporočili, da ne bodo sodno preganjali priljubljenega ameriškega komika Billa Cosbyja na podlagi obtožbe, ki jo je proti njemu vložila 55-letna Judy Huth zaradi spolnega napada leta 1974. Tožilstvo se je tako odločilo zaradi zastaranja primera.

Tožilstvo je pojasnilo, da tudi če bi lahko začeli postopek, to ni mogoče, ker je zakon iz leta 1974 določal, da spolni napadi zastarajo v treh letih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Huthova je v začetku meseca igralca tožila na sodišču v Los Angelesu v skladu s kalifornijsko zakonodajo, ki mladoletnim žrtvam spolnih zlorab omogoča tožbe veliko let kasneje, če so šele kasneje ugotovile, da so imele zaradi zlorab psihične posledice. Huthova trdi, da je od zlorabe imela psihične težave, šele pred tremi leti pa je spoznala, kako jo je ta dogodek pred 40 leti zaznamoval.

Njena odvetnica se na odločitev tožilcev še ni odzvala.

V zadnjem času je 20 žensk sedaj 77-letnega Cosbyja javno obtožilo, da jih je v preteklosti spolno napadel ali posilil. Večina napadov naj bi se zgodila v 60. letih prejšnjega stoletja. Doslej ga je tožila samo Judy Huth.

V ponedeljek se je oglasila Cosbyjeva soproga. Camille Cosby, ki je z njim poročna že 50 let, se mu je postavila v bran in dejala, da je čudovit mož in oče ter da je žrtev neutemeljenih obtožb, ki jih mediji objavljajo, ne da bi jih preverili.

Cosbyjeva 38-letna hčerka Evin pa ga je v torek v kratki izjavi označila kot dobrega očeta in se mu za to zahvalila.

Minuli konec tedna se je glede zadeve prvič oglasil tudi Cosby. V kratkem pogovoru za New York Post se je poklonil svoji soprogi, ki mu s svojo podporo in ljubeznijo pomaga, da vzdrži pritisk zaradi obtožb. Dodal je, da so mu odvetniki svetovali, naj ne govori z mediji. Novinarje je pozval k nepristranskosti, dejal pa, da pričakuje, da bodo samo "črni mediji ostali nevtralni" glede obtožb proti njemu.

Od izbruha afere je Cosby izgubil že več projektov in nastopov, po 32 letih pa je odstopil iz odbora zaupnikov philadelphijske univerze Temple, kjer je nekoč študiral.