dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Joker Out na Evrovizijo Njena.si

Presenečenje: EME ne bo, na Evrovizijo Joker Out

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Priznanje Thai SELECT za pristno tajsko kuhinjo odslej tudi za slovenske restavracije

Deli na:
Priznanje Thai SELECT za pristno tajsko kuhinjo odslej tudi za slovenske restavracije

Pad Thai - Foto: Thai Select

Dežela nasmehov, dežela svobodnih … Tajska je znana po mnogo različnih imenih in svojih naravnih in kulturnih bogastvih. Večina se nas najprej spomni na turkizno morje s prelepimi peščenimi plažami, vsemogočne slone ali pa na nešteto templjev, ki krasijo Tajsko. Nikakor pa ne moremo mimo izvrstne in edinstvene tajske kuhinje. Zagotovo gre za eno izmed najbolj priljubljenih kulinaričnih doživetij. Odslej bomo tudi v Sloveniji pod oznakami Thai SELECT lahko prepoznali najbolj pristne in kakovostne tajske jedi, ki nam bodo pričarale pravo doživetje Tajske.

Tudi če ne nameravate v bližnji prihodnosti obiskati Tajske, vseeno lahko okusite avtentično tajsko hrano, saj je tajska kuhinja že pred leti našla pot tudi v našo deželo. Zdaj pa izbor Thai Select za priznanja za najbolj pristno in kakovostno tajsko hrano skrbi za to, da boste vedeli, kje v Sloveniji lahko okusite najbolj pristne tajske jedi.

Foto: Thai Select - Pa Naeng

O Thai SELECT

Thai SELECT je priznanje, ki ga podeljuje Ministrstvo za gospodarstvo vlade Kraljevine Tajske, s katero jamčijo za avtentični tajski okus tajskih sestavin in jedi na Tajskem in po svetu.

Priznanja se podeljujejo v dveh kategorijah:

- tajske sestavine pripravljene za kuhanje

- že pripravljene jedi

Foto: Thai Select - Tom Yam

Restavracije Thai SELECT

Priznanje za restavracije se podeljuje v štirih kategorijah:

SIGNATURE

Priznanje Thai SELECT  Signature se podeljuje restavracijam, kjer strežejo pristno tajsko hrano z okusom vrhunske kakovosti, prefinjeno dekoracijo, prijetnim ambientom in odlično postrežbo.

CLASSIC

Priznanje Thai SELECT Classic se podeljuje tajskim restavracijam odlične kakovosti.

CASUAL (samo po svetu)

Restavracije  z znakom Thai SELECT Casual, so tajske restavracije dobre kakovosti, ki ponujajo tajsko hrano z značilnim tajskim okusom, vendar imajo omejeno ponudbo.

UNIQUE (samo na Tajskem)

Priznanje se podeljuje restavracijam na Tajskem, ki ponujajo lokalno hrano kot na primer Southern Thai food, Nothern Thai Food in podobno.

Foto: Thai Select - Goong Tod Grob

Thai SELECT je priznanje, ki ga podeljuje Ministrstvo za gospodarstvo vlade Kraljevine Tajske, s katero jamčijo za avtentični tajski okus tajskih sestavin in jedi na Tajskem in po svetu.

Dodatne informacije o tajski kulinariki in izboru Thai SELECT:

www.thaiselect.com

V Sloveniji se s priznanji Thai SELECT lahko pohvali pet restavracij

S priznanjem “Classic” se lahko pohvali restavracija Chada Thai Cuisine & Bar  v Kopru. Gre za restavracijo v lasti prijaznih zakoncev, ki poskrbita za skrbno pripravljeno tajsko hrano z avtentičnim okusom. Postrežejo vam jo v čudovitem ambientu, tako v notranjem delu kot tudi na vrtu.

V Ljubljani so pri Thai Select pod svoje okrilje vzeli tri restavracije. Restavraciji OnThai  in Roza Slon, slednjo najdemo na treh lokacijah,sta prejeli “Casual” priznanje in nudita pristno tajsko izkušnjo. Vsa hrana je pripravljena iz svežih sestavin z eksotičnimi in obenem zdravimi sestavinami po originalnih tajskih receptih. Hrana je lahko postrežena v bistroju ali pa jo vzamete s seboj. Restavracija Chuty’s - Heart of Asia, ki se lahko pohvali še z malce širšo ponudbo, si je prislužila priznanje “Signature”. Vendar pri nobeni od omenjenih vaše borbončice ne bodo ostale razočarane.

Za tisto najbolj posebno kulinarično izkušnjo pa boste morali obiskati Bled oziroma restavracijo Arroi Restaurant & Lounge , ki ima, tako kot Chuty’s, najvišje priznanje za kakovost in pristnost tajske kuhinje. Široka izbira tajskih jedi, primernih za vsak okus, vas bo popeljala na pravo popotovanje po tajski kulinariki. Posebno pozornost kuharja, ki prihajata s severa Tajske, posvečata pripravi svežih omak, marinad in mešanic zelišč. Značilnost tajske kuhinje je uporaba zdravih sestavin – veliko zelenjave, riža in sadja.

Več kot dovolj razlogov torej, da tudi v Sloveniji poskusite pravi Pad Thai, Massaman Curry ali mango s sladkim rižem in se prepustite izkušnji pristne tajske kuhinje. Pa dober tek!

Foto: Thai Select - Massaman

Seznam restavracij v Sloveniji s Thai SELECT priznanjem:

ONTHAI, Gregorčičeva ulica 10, Ljubljana

CHUTY’S HEART OF ASIASlovenska cesta 19, Ljubljana

CHADA THAI CUSINE & BAR, Pristaniška ulica 35, Koper

ARROI RESTAURANT & LOUNGE, Cesta svobode 15, Bled

ROZA SLON, Ljubljana

Trg Osvobodilne fronte 14, Ljubljana

Dunajska c. 115, Ljubljana

Tržaška c. 116, Ljubljana

Foto: Thai Select - Tom Kha Gai

Foto: Thai Select - Somtam Gai Yang

Foto: Thai Select - Koong Muek Pao

Foto: Thai Select - Yum Woon Sen Nuea Yang