reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Princeu so se z žalno slovesnostjo poklonile Jehovove priče

Deli na:
Princeu so se z žalno slovesnostjo poklonile Jehovove priče

Foto: Getty Images

Slavnemu pevcu Princeu, ki je preminil konec aprila, so se v nedeljo poklonili na zasebni žalni slovesnosti v cerkvi Jehovovih prič v bližini Minneapolisa. Dogodka se je udeležilo približno sto ljudi. Družina se je od Princea sicer že poslovila dva dni po smrti, v avgustu pa pevcu v spomin načrtuje veliki javni dogodek.

Z Jehovovimi pričami je Princea seznanil Larry Graham, basist funk skupine Sly and the Family Stone. Pridružil se jim je leta 2003. Glasbenik je posvojil tudi njihovo prakso pridobivanja privržencev. Večkrat so poročali, da so ga videli, kako obiskuje domove v predmestju Minneapolisa in deli religiozno literaturo.

Lokalna televizijska postaja KARE je poročala, da je bilo glasbeniku v veliko zadovoljstvo, da je svoje religiozno znanje delil z drugimi, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Prince, ki je bil znan po energičnih nastopih in zdravi prehrani, je nenadoma umrl 21. aprila na svojem posestvu Paisley Park. Njegovi sorodniki so se na posestvu zbrali dva dni za tem, ko so upepelili pevčeve posmrtne ostanke.

Kljub vsemu pa je glasbenikova sestra Tyka Nelson nedavno povedala, da omenjenega družinskega srečanja ne pojmuje za pevčev pogreb, in dodala, da pevcu v spomin pripravljajo javni dogodek. "Naš načrt je pripraviti žalno, pogrebno in spominsko slovesnost v avgustu," je naznanila na Facebooku in dodala, da bosta ona in Princeovi posmrtni ostanki prisotni na tem dogodku.

"Prince je navdihoval toliko ljudi, da se čutimo dolžni slaviti njegovo življenje in zapuščino na pravi način," je poudarila Nelsonova.

Vzrok Princeove smrti ostaja neznanka. Mnogi trdijo, da se je spopadal z odvisnostjo od protibolečinskih zdravil.