lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

Primožu Rogliču se obeta nova nagrada

Deli na:
Primožu Rogliču se obeta nova nagrada

ROGLIČ - Foto: Profimedia

Kolesarska zveza Slovenija bo danes ob 18.30 na Ljubljanskem gradu na prireditvi Večer zvezd podelila nagrada najboljšim v letu 2019. Prvi in edini favorit za nagrado v moški konkurenci je najboljši kolesar sezone in zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič, ki bo v primeru zmage domov odnesel četrto nagrado kolesar leta po vrsti.

Za Rogličem je sanjska sezona, ki jo je končal na vrhu lestvice Mednarodne kolesarske zveze, z zmago na dirki po Španiji in tretjim mestom na dirki po Franciji, skupno pa 13 poklicnimi zmagami.

Zasavec bo pred slovesnim dogodkom na Ljubljanskem gradu imel še novinarsko konferenco, nato pa šel po novo priznanje, ki jih je po koncu sezone pobral že kar precej.

Edini resni tekmec Rogliča v boju za kolesarja leta je mladi Tadej Pogačar, a bi bila njegova zmaga veliko presenečenje.

V ženski konkurenci je za najprestižnejšo nagrado več vprašanj. V zadnjih treh letih jo je dobila gorska kolesarka Monika Hrastnik, ki je v sezoni 2019 imela precej težav s poškodbami in ni dirkal na ravni iz preteklih let.

Od leta 2004, ko KZS podeljuje nagrado kolesarka leta, so vselej slavile gorske kolesarke, poleg Hrastnikove še Blaža Pintarič in Tanja Žakelj, obe po šestkrat.

Loading...