horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Primožu Rogliču se obeta nova nagrada

Deli na:
Primožu Rogliču se obeta nova nagrada

ROGLIČ - Foto: Profimedia

Kolesarska zveza Slovenija bo danes ob 18.30 na Ljubljanskem gradu na prireditvi Večer zvezd podelila nagrada najboljšim v letu 2019. Prvi in edini favorit za nagrado v moški konkurenci je najboljši kolesar sezone in zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič, ki bo v primeru zmage domov odnesel četrto nagrado kolesar leta po vrsti.

Za Rogličem je sanjska sezona, ki jo je končal na vrhu lestvice Mednarodne kolesarske zveze, z zmago na dirki po Španiji in tretjim mestom na dirki po Franciji, skupno pa 13 poklicnimi zmagami.

Zasavec bo pred slovesnim dogodkom na Ljubljanskem gradu imel še novinarsko konferenco, nato pa šel po novo priznanje, ki jih je po koncu sezone pobral že kar precej.

Edini resni tekmec Rogliča v boju za kolesarja leta je mladi Tadej Pogačar, a bi bila njegova zmaga veliko presenečenje.

V ženski konkurenci je za najprestižnejšo nagrado več vprašanj. V zadnjih treh letih jo je dobila gorska kolesarka Monika Hrastnik, ki je v sezoni 2019 imela precej težav s poškodbami in ni dirkal na ravni iz preteklih let.

Od leta 2004, ko KZS podeljuje nagrado kolesarka leta, so vselej slavile gorske kolesarke, poleg Hrastnikove še Blaža Pintarič in Tanja Žakelj, obe po šestkrat.

loading...
Loading...