tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

16260X2423 Njena.si

Tako zapeljiva je zaročenka Mirka Mayerja

Magazin

Kacey Musgraves in Childish Gambino prvi imeni podelitve grammyjev

Deli na:
Kacey Musgraves in Childish Gambino prvi imeni podelitve grammyjev

Foto: Profimedia - Kacey Musgraves je velika zmagovalka podelitve grammyjev.

Country pevka Kacey Musgraves je na sinočnji 61. podelitvi glasbenih nagrad grammy v Los Angelesu prejela pozlačeni gramofon za najboljši album leta (Golden Hour), s katerim je pred tem osvojila tudi grammyja za najboljši country album. Childish Gambino je pobral štiri grammyje, med njimi za posnetek leta (This is America).

Za najboljšega novega umetnika oziroma novo umetnico je bila proglašena mlada Britanka Dua Lipa, ki je tik pred tem izvedla lezbično-erotični duet z ameriško pevko St. Vincent. Nalašč ali ne so jo potem na televiziji CBS, ki je prenašala slovesnost, pri prejemu grammyja odrezali in šli v reklame.

Z odra so z glasno glasbo pregnali tudi nekaj drugih umetnikov, ker se je podelitev zavlekla, Cardi B pa so se usmilili, ko je kot prva ženska v zgodovini prišla na oder po grammyja za najboljši rap album (Invasion of Privacy). Kar nekaj časa je preteklo, preden je našla besede zahvale in se je pošalila, da bi morala verjetno najprej pokaditi malce trave.

Childish Gambino je dobil tudi grammyja za najboljšo pesem leta (This is America), H.E.R. je dobila grammyja za najboljši R&B album (H.E.R.), Drake je dobil grammyja za najboljšo rap pesem (God's Plan), Lady Gaga in Bradley Cooper pa sta dobila grammyja za najboljši pop duet/skupinski nastop za pesem Shallow z albuma A Star Is Born.

Ariana Grande je prejela grammyja za najboljši pop vokalni album (Sweetener), skupina Greta Van Fleet pa grammyja za najboljši rock album (From the Fires).

Grammyje so podelili v 81 kategorijah, podelitev glavnih pa je v televizijskem prenosu, ki se ga je na odru udeležila med drugimi celo nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama, vodila Alicia Keys.

Letošnja podelitev je bila za razliko od lanske zelo v znamenju žensk, ki so med drugim pobrale grammyje za album leta (Kacey Musgraves), R&B album (H.E.R.), country album (Musgraves) in za umetnico leta (Dua Lipa).

Brandi Carlile je od šestih nominacij pobrala tri grammyje v tako imenovani kategoriji Americana - za najboljši Americana album (By The Was, I Forgive You), za najboljšo pesem ameriških korenin (The Joke) in najboljši nastop ameriških korenin (The Joke).

Po tri grammyje sta osvojili še Lady Gaga in Kacey Musgraves. Lady Gaga je poleg grammyja za duet dobila še grammya za najboljši samostojni nastop (Joanne), pesem Shallow z albuma A Star is Born pa je dobila grammyja za najboljšo pesem za vizualne medije. Musgraves pa je dobila še grammyja za najboljšo country pesem (Space Cowboy) in najboljši country samostojni nastop (Butterflies).


H.E.R. je dobila še grammyja za najboljši R&B nastop (Best Part).

Največji favorit Kendrick Lamar, ki je imel osem nominacij, je na koncu dobil le grammyja za najboljši rap nastop (King's Dead), ki si ga je moral deliti z Andersonom Paakom (Bubblin).

Drakovih sedem nominacij je na koncu zadostovalo za grammyja za najboljšo rap pesem (God's Plan). Umetnik, ki ponavadi ne prihaja na podelitve, je tokrat prišel na oder, začel kritizirati in režija je preklopila na reklame.

Nagrade so zaradi poplave kategorij delili že pred televizijskim prenosom in prvega grammyja je odnesel David Chapelle za najboljši komični album Equanimity & the Bird Revelation.

Med dobitniki pred prenosom je bil filmski igralec Hugh Jackman za najboljšo kompilacijo za vizualne medije, film Črni panter je dobil grammyja za najboljšo filmsko glasbo (skladatelj Ludwig Goransson), svojega že tretjega doslej pa je po letu 2007 in 2016 dobil nekdanji predsednik ZDA Jimmy Carter, in sicer za najboljši album govorjene besede (Faith - A Journey for All).

Posmrtnega grammyja je za najboljši rock nastop (When Bad does Good) dobil Chris Cornell, ki je umrl maja 2017. Nagrado sta prevzela njegova otroka.

Rdeča preproga umetnikov pred prenosom podelitve je bila tako pisana kot parada ponosa v Greenwich Villagu oziroma Times Square v 70. letih prejšnjega stoletja in tudi glasbeni nastopi so minili v podobnem slogu.

Michelle Obama je na odru skupaj z Alicio Keys, Lady Gaga, Jado Pinkett Smith in Jennifer Lopez opisala, kaj ji pomeni glasba in požela izjemen aplavz.

Kacey Musgraves je nastopila skupaj z ostalimi in zvezdo večera Dolly Parton, publiko pa je navdušila tudi legendarna Diana Ross, ki je bila 12-krat nominirana za grammyja, dobila pa je le nagrado za življenjske dosežke. Nastopila je v čast svojega 75. rojstnega dne, ki ga bo slavila 26. marca.

Loading...