stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Primož Roglič začenja obrambo rdeče majice na Vuelti

Deli na:
Primož Roglič začenja obrambo rdeče majice na Vuelti

Primož Roglič, zmagovalec Vuelte 2019. - Foto: Profimedia

Z današnjo prvo etapo dirke po Španiji bo misijo ubranitev rdeče majice začel Primož Roglič. Kolesarski zvezdnik bo skušal ponoviti lansko zmago in bo eden od treh Slovencev na Vuelti, nad katero se zgrinjajo temni oblaki, ki jih povzroča pandemija novega koronavirusa.

Virus ne bo preprečil začetka 18-etapne dirke v Irunu, vprašanje pa je, ali bo karavana ob vseh omejitvah na Iberskem polotoku dosegla Madrid, ki se zdi še precej bolj oddaljen kot kaže koledarski zaključek preizkušnje 8. novembra.

Na poti do španske prestolnice kolesarje čakajo štiri položne, pet gorskih, en kronometer ter osem razgibanih etap, ki ponujajo priložnost tudi lovcem na etapne zmage. V takšni vlogi bo na Vuelti tudi Matej Mohorič, ki si je posebej označil prvih nekaj etap v prvem tednu španske pentlje.

V gorah pa bo skušal do ponovitve lanskega uspeha priti Roglič. Po drugem mestu na Touru in osvojitvi prvega kolesarskega spomenika na dirki Liege - Bastogne - Liege, se je nekoliko nenadejano znašel na seznamu za Vuelto.

V Španijo pa je uradno pripotoval v vlogi pomočnika kapetanu Tomu Dumoulinu. Toda ekipa ves čas poudarja, da se lahko vloge spremenijo in da mora Nizozemec svoje dokazati na cesti.

Ta bo že v prvi etapi od favoritov zahtevala pozornost. Do Alto de Arrateja jih čakajo številni krajši vzponi, za konec pa še zelo strm petkilometrski klanec s povprečnim naklonom 8,5 odstotka. Do cilja nato sledi le še nekaj kilometrov ravnega terena.

Favoriti, med katere poleg Rogliča in Dumoulina strokovnjaki prištevajo še Thibauta Pinota, Enrica Masa, Guillauma Martina in Richarda Carapaza, tako ne čaka ravno sproščen torek na kolesu.