favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pri Realu so Morato odpisali, zdaj se jim je maščeval

Deli na:
Pri Realu so Morato odpisali, zdaj se jim je maščeval

Foto: Reuters

Nogometaši Real Madrida in Juventusa so se v povratni tekmi nogometne lige prvakov v Madridu razšli z neodločeni izidom 1:1, kar pomeni, da so se v finalu Barceloni pridružili Italijani.

* Stadion Santiago Bernabeu, gledalcev 80.354, sodniki: Eriksson, Klasenius, Wärnmark (vsi Švedska).
* Strelca: 1:0 Ronaldo (23., 11-m), 1:1 Morata (57.).
* Real Madrid: Casillas, Varane, Ramos, Marcelo, Carvajal, Kroos, James Rodriguez, Bale, Isco, Ronaldo, Benzema (od 67. Hernandez).
* Juventus: Buffon, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner, Evra, Pogba (od 89. Perreyra), Marchisio, Pirlo (od 79. Barzagli), Vidal, Morata (od 84. Llorente), Tevez.
* Rumeni kartoni: Jamers, Isco; Tevez, Lictsteiner.
* Rdeči kartoni: /

Za mnoge bo letošnji finale lige prvakov presenetljiv. Če se je Barcelona v finale uvrstila v finale, so za presenečenje poskrbeli italijanski prvaki, ki jih je tako visoko videl le malokdo. A njihova uvrstitev v finale je povsem zaslužena, saj so tudi v povratni tekmi pokazali najmanj toliko kot tekmeci in oplemenitili zmago z 2:1 iz prve tekme, s tem pa se že osmič in prvič po letu 2003 (Manchester), ko so po streljanju enajstmetrovk izgubili z Milanom, uvrstili v finale najmočnejšega evropskega tekmovanja. Tega so doslej dobili dvakrat, in sicer leta 1985 in 1996.

Realu, ki je pred dnevi doživel šok v španskem prvenstvu, ni preostalo drugega, da v povratni tekmi napade z vsemi močmi. A gosti so hitro dokazali, da se znajo odlično braniti. V 20. minuti so sicer dopustili Garethu Baleu strel od daleč, toda Gianluigi Buffon je odličen poskus obranil. A Španci so v 22. minuti vendarle povedli. James Rodriguez je v italijanskem kazenskem prostoru prišel v stik z Giorgiom Chiellinijem in padel, sodnik je strogo dosodil enajstmetrovko, ki jo je s strelom po sredini gola realiziral Cristiano Ronaldo.

Italijani so ob koncu prvega dela že nekajkrat pokaznali, da znajo nevarno napadati, svoj cilj pa so dosegli v 57. minuti, spet je bil za špansko ekipo usoden njihov nekdanji član Alvaro Morata. Po prostem strelu z desne strani so Španci najprej žogo izbili, a so jo gosti poslali nazaj v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel španski napadalec Juventusa.

Real je po prejetem golu povsem prevzel pobudo na igrišču, Bale se je nekajkrat znašel v ugodnem položaju, toda Buffona ni premagal ne z nogo ne z glavo, učinkovit pa ni bil niti James. Še lepši priložnosti pa so imeli Italijani, v 69. minuti je bil Claudio Marchisio povsem sam pred domačim vratarjem Ikerjem Casillasem, a je bil ta uspešnejši, prav tako v dvoboju s Paulom Pogbajem v 88. minuti.