premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Premiera filma Petdeset odtenkov sive obeta rekord v številu prodanih vstopnic

Deli na:
Premiera filma Petdeset odtenkov sive obeta rekord v številu prodanih vstopnic

Foto: Karantanija

V 24 kinodvoranah Koloseja in Cineplexxa bo v noči iz srede na četrtek, minuto čez polnoč, na sporedu premiera filma Petdeset odtenkov sive, posnetega po istoimenski knjižni uspešnici avtorice E. L. James. Številne premierne projekcije so že razprodane, zato v nekaterih kinih ponujajo dodatne termine za ogled filma.

Vstopnice za polnočne premiere filma Petdeset odtenkov sive so v Koloseju in Cineplexxu dali v prodajo že pred tremi meseci. Številne dvorane so bile takoj razprodane.

"Želimo biti previdni, da ne bomo česa prehitro rekli, vendar trenutno kaže, da bomo slovenski rekord v številu prodanih vstopnic podrli že na prvi dan predvajanja," je za STA povedala Tina Kadunc, odgovorna za stike z mediji pri Karantanija Cinemas. Dodala je, da so prodali že več kot 4000 vstopnic.

Po svetu je bilo na 39 tržiščih za premiero filma, ki povečini na redne sporede kinematografov prihaja 12. ali 13. februarja, prodanih že preko 2,75 milijona vstopnic. Na prvem mestu je Nemčija, kjer so prodali več kot 450.000 vstopnic, so sporočili iz Karantanija Cinemas.

Film Petdeset odtenkov sive prinaša zgodbo o študentki književnosti Anastasii Steele, ki naredi uslugo svoji sostanovalki in namesto nje opravi intervju s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Multimilijonar jo popolnoma prevzame, njega pa premamita Anastasiina lepota in svobodni duh. Spustita se v strastno razmerje, ki ga ogrožata Christianova preteklost in obsesivna potreba po kontroli in nadvladi. Ob spoznavanju ljubimca tudi Anastasia začne raziskovati svoje želje in hrepenenja.

Film z vsebino, ki jo je avtorica E. L. James označila kot zbirko svojih fantazij, po besedah Kadunčeve ne bo namenjen le ženski populaciji: "Na premieri pričakujemo mešano občinstvo, predvsem pare, ki si želijo ogledati erotične prizore." Opomniti pa je treba, da je glavni igralec Jamie Dornan za časnik Observer razkril, da v filmu ne bo toliko golote, kot bi bralci knjižne uspešnice lahko pričakovali.

Petdeset odtenkov sive je dolgo pričakovana filmska upodobitev erotične knjižne uspešnice avtorice trilogije Petdeset odtenkov E. L. James. Trilogija je bila prevedena v 51 jezikov in prodana v več kot milijon izvodih, tako v tiskani kot tudi v digitalni obliki. V začetku januarja je v Sloveniji izšel ponatis knjige Petdeset odtenkov sive s filmsko naslovnico.

Pred začetkom snemanja je film spremljalo nekaj zapletov. Sprva se je glavni vlogi odpovedal igralec Charlie Hunnam, pojavila pa so tudi nesoglasja med režiserko Sam Taylor-Johnson in pisateljico glede intenzivnosti seksualnih scen. V kožo Christiana se je tako vživel Dornan, v vlogo Anastasie pa Dakota Johnson.

Predpremierna projekcija za vabljene goste bo v sredo zvečer na ogled v ljubljanski Operi.