duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

orban jansa Reporter.si

Ogrske nočemo, Prekmurja ne damo: 100 let po ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Magazin

Pred ljubljanskim Magistratom sprejem zlate Janje Garnbret in plezalne ekipe

Deli na:
Pred ljubljanskim Magistratom sprejem zlate Janje Garnbret in plezalne ekipe

Športnoplezalna kraljica Janja Garnbret z reprezentančnimi trenerji Urhom Čehovinom, Luko Fonda in Gorazdom Hrenom. - Foto: Manca Ogrin/PZS

Najuspešnejša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se bo skupaj z dragocenim in žlahtnim tovorom in preostalo slovensko reprezentanco iz dežele vzhajajoče sonca v domovino vrnila popoldne. Za trikrat zlato slovensko šampionko in reprezentanco bo drevi ob 19. uri pred ljubljanskim Magistratom slovesni sprejem.

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju bo po prihodu domov sprejel tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju na Japonskem je bilo za Slovenijo najuspešnejše do zdaj.

Prvo kolajno na članskih prvenstvih si je s srebrom v težavnosti priplezala 19-letna Golničanka Mia Krampl. Prvo ime slovenske ekipe je Janja Garnbret, edina v zgodovini tega športa, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah.V Hachiojiju se je pri svojih 20 letih najprej zapisala v zgodovino kot prva plezalka, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, nato je postala prva ženska, ki je na istem svetovnem prvenstvu slavila v težavnosti in balvanih, nato pa edina v zgodovini športnega plezanja s trojčkom zlatih medalj v težavnosti, balvanih in kombinaciji.

S skupno šestimi zlatimi odličji je najuspešnejša udeleženka svetovnih prvenstev med ženskami z največ zmagami, poleg njih ima še eno srebrno kolajno. Na Japonskem pa si je kot prva in za zdaj edina Slovenka priplezala tudi vozovnico za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. Postavila je tudi novi slovenski ženski rekord v hitrosti.

Seveda bodo sprejem za domačinko iz Šmartna pri Slovenj Gradcu, trmasto, vztrajno in nepopustljivo Korošico, ki nadaljuje tradicijo koroških športnic od smučarske super šampionke Tine Maze nazaj, pripravili tudi pri njej doma. Domači, prijatelji, znanci in Korošci jo bodo pozdravili ter skupaj z njo proslavili ter podoživeli njene zlate uspehe v soboto v Slovenj Gradcu.

loading...
Loading...