janko šopar tednik Odkrito.si

Janko Šopar odkrito o voditeljici Tednika, ki ...

drew barrymore_letterman Svet24.si

VIDEO: Seksi ples na mizi in gole prsi za rojstni ...

maja acman Svet24.si

Maja bo razkrila, kako je shujšala za več kot ...

vrtilki, vrt, črunču, bralec slavko, kraja kokoši Svet24.si

Sredi Ljubljane so Slavku ukradli kure

Selena Gomez Najstnica.si

Selena na jahti pokazala svoje telo v kopalkah

Fotka 2 Njena.si

Posmrtna čast za Gašperja Tiča

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Magazin

Zlatega Kokoškova bo nasledil Rado Trifunović

Deli na:
Zlatega Kokoškova bo nasledil Rado Trifunović

Foto: Bobo - Jaka Lakovič, Rado Trifunović, Igor Kokoškov in Goran Dragić.

Slovenska košarkarska reprezentanca, letošnji evropski prvak, bo danes dobila novega selektorja.

Igorja Kokoškova bo zamenjal dosedanji pomočnik Rado Trifunović, njegovo imenovanje bo predvidoma ob 12. uri po glasovanju članov izvršnega odbora potrdila Košarkarska zveza Slovenije.

Potem ko je bilo že po koncu izjemno uspešnega EP s finalom v Turčiji jasno, da Kokoškov zaradi klubskih obveznosti v ZDA ne bo mogel voditi ekipe v naslednjem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, je bil Trifunović najresnejši kandidat za to mesto.

Pričakovan izbor je KZS potrdila v ponedeljek, imenovanje Trifunovića na mesto selektorja pa potrebuje le še formalno potrditev. Selektorja bodo namreč potrjevali na korespondenčni seji, ki se bo končala danes ob 12. uri. Za imenovanje na mesto selektorja mora Trifunović dobiti več kot polovico glasov članov izvršnega odbora zveze.

Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame to odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takim predlogom selektorja, smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem pristal na novo vlogo, so selektorski predlog obrazložili pri KZS.

Na tej seji pa bodo predvidoma končali tudi spor s sodniki. KZS bo namreč obravnavala predlog zamrznitve sklepa o drugačnem financiranju sodnikov oziroma obračunavanja kilometrin, zaradi česar so sodniki stavkali. Če bodo predlog o zamrznitvi oziroma vrnitvi na staro stanje do aprila 2018 potrdili, se bo konec tedna začela tudi nova sezona državnega prvenstva.