atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lahko po Hrvatih danes padejo še Rusi?

Deli na:
Lahko po Hrvatih danes padejo še Rusi?

Foto: Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri po slovenskem času igrala drugo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Po sredini zmagi proti Hrvaški jo v Sočiju čaka obračun z Rusijo, ki bo po napovedih iz slovenskega tabora znova težak preizkus.

"Rusijo sem gledal na tekmi z Malto. Gre za zelo živo, dinamično, direktno, moderno ekipo s hitrimi igralci, ki bo po zmagi proti Maltežanom doma imela še dodatno energijo," se je dan pred tekmo na tekmeca ozrl slovenski selektor Matjaž Kek in in opozoril, da bodo morali biti fantje zelo osredotočeni.

Osredotočenost, podobno kot ob zmagi s Hrvaško, je izpostavil tudi Miha Mevlja in podal svoje videnje ruske vrste: "Večina ruskih reprezentantov prihaja iz domače lige. Tako da jih dobro poznamo. Imajo zelo kakovostno ekipo, kar so dokazali tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu. Imajo dobro miselnost, so uigrani, tako da nas čaka težka tekma."

V skupini H imata po prvem krogu Rusija in Slovenija po tri točke, Slovaška in Ciper po eno, Hrvaška in Malta pa sta brez točk.

Z Rusijo ima Slovenija na petih medsebojnih tekmah po dve zmagi in poraza ter remi, za slovenske navijače pa je posebej sladek spomin na dodatne kvalifikacije za SP 2010, v katerih so se Slovenci tudi pod Kekovim vodstvom prebili na zaključni turnir v Južno Afriko.

Tekmo na stadionu Fišt s kapaciteto dobrih 44.000 sedišč, ki naj bi bil tretjinsko poln, bodo sodili Italijani Marco Di Bello, Alessandro Costanzo in Matteo Passeri.

Po tekmi z Rusijo se bo slovenska vrsta preselila na Ciper, kjer jo v torek čaka še tretji marčevski obračun v uvodu teh kvalifikacij.