Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Magazin

Potrjeno: Guns N' Roses po dveh desetletjih spet z Axlom Roseom in Slashem

Deli na:
Potrjeno: Guns N' Roses po dveh desetletjih spet z Axlom Roseom in Slashem

Foto: Arhiv Reporterja

Po govoricah o ponovni združitvi v 80. in 90. letih zelo popularnega banda Guns N' Roses so njihovi oboževalci končno dočakali tudi uradno potrditev skupnega nastopa. Skupina z obema glavnima, doslej sprtima, članoma - pevcem Axlom Roseom in kitaristom Slashem, bo imela dva koncerta na aprilskem festivalu Coachella v Kalifornijski puščavi.

Guns N' Roses bodo na festivalu nastopili v soboto, 16. aprila, in še teden dni pozneje, 23. aprila, piše na uradni spletni strani banda, ki jo uvaja video s koncerta iz njihovih najbolj uspešnih let, kot tudi na festivalski spletni strani.

To bo po koncertu v Buenos Airesu leta 1993 prvi koncert zasedbe z Axlom Roseom in Slashem. Skupina, ustanovljena leta 1985 v Angelesu, je sicer pozneje še nastopala, vendar brez Slasha. Ta je trdil, da se s frontmanom ne da sodelovati.

Axl, ki je bil zelo redko na voljo za izjave, še manj intervjuje, bi moral nastopiti v nočni pogovorni TV oddaji, ki jo vodi Jimmy Kimmel, vendar je izginil s seznama napovedanih gostov, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Zasedba Guns N' Roses je s prvim albumom Appetite for Destruction iz leta 1987 doživela takojšen uspeh. Plošča s skladbami, kot so Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine in Paradise City, velja za najbolj prodajan debitanski album katerekoli skupine v ZDA; prodali so 18 milijonov izvodov. V zgodovino rock glasbe se je vpisala tudi z uspešnicami, kot so Patience, Don't Cry' in November Rain. Med uspešnimi albumi sta bila tudi Use Your Illusion I in Use Your Illusion II.

Skupino so zaznamovale številne afere z drogami in notranjimi spori, kar je privedlo do njenega razpada. Leta 2008 je izšel album Chinese Democracy. Najbolj zagreti privrženci skupine so nanj čakali 15 let. Album ni dosegel uspeha prejšnjih albumov. Skupina je izdala šest studijskih izdelkov.

Nekdanji člani skupine razen Axla - Slash, Duff McKagan (bas kitara) in Matt Sorum (bobni) - so se pozneje združili v skupino Velvet revolver in se podali na samostojne poti.

Za kalifornijski festival se bodo ponovno združili tudi člani skupine LCD Soundsystem, med nastopajočimi pa bodo tudi skupine in glasbeniki, kot so Calvin Harris, Ice Cube, Sia, Ellie Goulding, Sufjan Stevens in Major Lazer.

Festival Coachella, ki so ga prvič priredili leta 1999, je sčasoma postal eden največjih glasbenih dogodkov, primerljiv z britanskim festivalom Glastonbury, še piše AFP.

loading...
Loading...