Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Jože Potrebuješ Njena.si

Družina Potrebuješ skupaj uživa v Grčiji

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Magazin

Pomenljiva fotografija: Will in Kate kot nekoč Diana

Deli na:
Pomenljiva fotografija: Will in Kate kot nekoč Diana

Foto: Getty Images

Britanski princ William in njegova soproga Kate sta teden dni trajajoč obisk v Indiji in Butanu zaključila z obiskom slovitega Tadž Mahala. Za Williama ima ta mavzolej prav poseben pomen, saj ga je pred 24 leti obiskala njegova pokojna mati, princesa Diana in s fotografijo, na kateri je sama, takrat vzpodbudila govorice o težavah v zakonu.

Pokojno Diano so namreč leta 1992 fotografirali, kako sama sedi na klopci pred Tadž Mahalom - razkošnim mavzolejem pri mestu Agra v Indiji, ki ga je dal v 17. stoletju zgraditi mogulski šah Džahan za svojo perzijsko ženo, ki je umrla pri porodu 14. otroka. Od leta 1983 je Tadž Mahal na seznamu Unescove svetovne dediščine kot "dragulj islamske arhitekture".

Ta fotografija same Diane pred spomenikom tragični ljubezni je sprožila veliko pozornosti in vzbudila govorice, da v njenem zakonu s princem Charlesom, Williamovim očetom, nekaj hudo škriplje. S časom je postala kar nekakšen simbol njunega propadlega zakona. Na isti klopci kot nekoč Diana sta se včeraj fotografirala William in Kate - skupaj, poroča britanski BBC.

Pred prihodom vojvoda in vojvodinje cambriške so sicer Tadž Mahal izpraznili, tako da sta bila tam sama in ju niso motili turisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob prihodu v bližnjo Agro so ju pričakale ulice, okrašene s pravljičnimi lučmi in cvetjem.