Revija Reporter
Magazin

Polfinale lige prvakov v senci debakla superlige

STA

27. apr. 2021 5:55

Deli na:

Protest navijačev Chelsea pred njihovo včerajšnjo tekmo z ekipo Brighton & Hove Albion.

Profimediaž

Po pretresu prejšnji teden, ko se je na nogometni sceni pojavila in hitro tudi ugasnila superliga, se bodo ljubitelji nogometa ta teden lahko osredotočili na boje na zelenicah. Začenja se odločilni del lige prvakov, danes ob 21. uri bo na sporedu prva polfinalna tekma med madridskim Realom in londonskim Chelseajem.

V sredo se bosta prvič pomerila še Paris Saint Germain in Manchester City. Povratni tekmi bosta naslednji teden, Francozi in Angleži bodo igrali v torek, 4. maja, Londončani in Madridčani pa dan pozneje.

Med četverico klubov v polfinalu so trije, ki so bili še prejšnji ponedeljek člani superlige. Chelsea in City sta si medtem že premislila, pri Realu uradno še niso končali sodelovanja v njej, le PSG je bil že od začetka proti oziroma ni bil med ustanovnimi člani.

Med letošnjo najboljšo četverico pa ni več prvaka iz prejšnje. Münchenski Bayern je v četrtfinalu moral priznati premoč PSG, ki je napredoval zaradi več golov v gosteh ob izidu 3:3.

Chelsea je na poti do polfinala izločil Porto, njegov naslednji tekmec Real pa je bil v četrtfinalu boljši od Liverpoola. Manchester City pa je med najboljše štiri prišel po uspehu proti Borussii Dortmund.

Finale letošnje izvedbe elitnega tekmovanja bo 29. maja v Istanbulu.