mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poglejte, kako se je Messi poklonil Maradoni (VIDEO)

Deli na:
Poglejte, kako se je Messi poklonil Maradoni (VIDEO)

Foto: YouTube

Derbi 11. kroga španskega nogometnega prvenstva med vodilnim Real Sociedadom in tretjeuvrščenim Villarrealom se je končal z remijem 1:1, oba zadetka pa sta "padla" z enajstmetrovke. Na prvi tekmi dneva je Barcelona s 4:0 doma odpravila Osasuno, Argentinec Lionel Messi pa je svoj zadetek poklonil legendarnemu rojaku Diegu Maradoni.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je na stadionu Camp Nou z visoko zmago nad Osasuno s 4:0 odprl včerajšnje tekme 11. kroga španskega prvenstva primera division. Enega od zadetkov za blaugrano je dosegel tudi prvi zvezdnik Messi, ki je gol posvetil Maradoni.

Messi je izjemen zadetek dosegel v 73. minuti za vodstvo Barcelone s 4:0, po golu pa je slekel nogometno majico ter spodaj razkril Maradonov dres s številko 10, ki ga je ta nosil v sezoni 1993/94 za Newell's Old Boys, Messijev deški klub v Argentini.

Prvi gol na tekmi je sicer dosegel Martin Braithwaite v 29. minuti, tri minute pred polčasom pa je vodstvo domačih podvojil Antoine Griezmann (42.) z izjemnim volejem. Philippe Coutinho, ki je pred tem zgrešil v nogometnem žargonu dve stoodstotni priložnosti, je povišal na 3:0 v 57. minuti, piko na i je v 73. postavil Messi. Barcelona se je po zmagi povzpela na sedmo mesto lestvice la lige, Osasuna je ostala na 15. mestu.

Tekma Getafe - Athletic Bilbao se je končala z remijem 1:1, Celta pa se je z domačo zmago proti Granadi s 3:1 včeraj odlepila z zadnjega mesta lestvice.



Derbi kroga se je končal brez zmagovalca, Baski pa ostajajo vodilni v la ligi in imajo točko prednosti (24) pred Atleticom Jana Oblaka, ki pa ima tekmo manj. Rumena podmornica po remiju ostaja na tretjem mestu.

Že v soboto je slovenski reprezentant Oblak gostoval na Mestalli pri Valencii in zmagal z 1:0. Oblak pa je v la ligi dosegel nov mejnik. Škofjeločan je nastopil na jubilejni 200. tekmi, na kar 112 pa mu ni bilo treba v mrežo po žogo. Real Madrid je prav tako v soboto z 1:2 doma izgubil proti 15. z lestvice Alavesu; ta je po zmagi napredoval na deveto mesto.

Enajsti krog prvenstva se bo končal v ponedeljek s tekmo Betis Sevilla - Eibar.