Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jan Oblak zaklenil vrata Messiju in druščini

Deli na:
Jan Oblak zaklenil vrata Messiju in druščini

Foto: Reuters

V derbiju 10. kroga španskega prvenstva je Atletico Madrid na stadionu Wanda Metropolitano premagal Barcelono z 1:0. Strelec zadetka je bil Yannick Ferreira Carrasco v izdihljajih prvega polčasa.

Jan Oblak je šestič v osmih tekmah ohranil mrežo nedotaknjeno, Atletico Madrid pa je še naprej edina ekipa v LaLigi brez poraza.

S šesto zmago se je Atletico Madrid izenačil z Real Sociedadom na vrhu razpredelnice, Barcelona pa je po tretjem porazu na osmih tekmah znova razočarala svoje privržence. Katalonci so ob tem doživeli še en udarec, saj je moral v 60. minuti zaradi poškodbe kolena zelenico zapustiti Gerard Pique.

Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 47. minuti. Pique je na nasprotni polovici izgubil žogo, Angel Correa jo je podaljšal do Carrasca, ki se je nekaj metrov čez sredino igrišča spretno izognil vratarju Marc-Andreju ter Stegnu, ki je zapustil gol, in usnje s približno 40 metrov poslal v nebranjeno mrežo.

Razočaranje so doživeli tudi navijači Real Madrida. Aktualni prvaki so remizirali 1:1 pri Villarrealu. Igralci iz prestolnice so povedli preko Mariana v 1. minuti tekme, domačini pa so izenačili iz najstrožje kazni, ki jo je v 75. minuti izkoristil Gerard Moreno.

V preostalih dveh današnjih srečanjih sta se Levante in Elche razšla z 1:1, Sevilla pa je premagala Celto s 4:2. V nedeljo so na sporedu dvoboji Eibar - Getafe, Cadiz - Real Sociedad, Granada - Real Valladolid in Alaves - Valencia, v ponedeljek pa Athletic Bilbao - Betis Sevilla.