Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Plezalec skušal splezati na Trumpov stolp v New Yorku

Deli na:
Plezalec skušal splezati na Trumpov stolp v New Yorku

Foto: Getty Images

Neki pustolovec se je v sredo odločil preplezati Trumpov stolp v New Yorku, kjer živi republikanski kandidat za predsednika ZDA Donald Trump, a mu je policija po treh urah plezanja preprečila, da bi stolp tudi "osvojil". Ko je dosegel 21. nadstropje 68-nadstropne stavbe, so ga zgrabili in potegnili v notranjost.

Za zdaj je znano, da je šlo za 20-letnega moškega iz Virginije, ki je, kot je sporočila policija, hotel srečati Trumpa. Po steklenem pročelju nebotičnika je plezal s pomočjo priseskov in vrvi. Nekajkrat je tudi nevarno zanihal, oprijemajoč se le priseskov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija mu je poskušala podvig preprečiti tudi tako, da so delavci v stolpu sneli steklena okna na fasadi stavbe. Na koncu jim je le uspelo, da ga je eden od policistov zgrabil in potegnil v notranjost stavbe, kjer so ga potem aretirali.

Kot je sporočila policija, so sprva sicer mislili, da imajo opravka s samomorilcem, ki namerava skočiti s stavbe. Zato so se pripravili predvsem na njegovo reševanje. "Vzpostavili smo dialog z njim, spodaj pripravili tri zračne vreče in veliko opreme za reševanje," je za AFP povedal poveljnik policije na Manhattnu William Morris.

Ko so plezalca prijeli, so ugotovili, da je hotel le pritegniti pozornost in se srečati s Trumpom. Da je bil to njegov glavni motiv, je pred podvigom na YouTubu objavil tudi svoj video posnetek, je še povedal Morris in dodal, da zaenkrat verjamejo, da ni skušal škodovati nikomur.

Trumpa sicer takrat ni bilo v New Yoku, ampak je bil na zborovanju v Virginiji, nato pa je imel na programu še dogodek na Floridi. Stolp, ki nosi njegovo ime, pa ni le njegovo domovanje, ampak je v njem uredil tudi sedež svoje predsedniške kampanje.