stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Panika: lego kock lahko zmanjka že pred prazniki

Deli na:
Panika: lego kock lahko zmanjka že pred prazniki

Foto: Reuters

Danski Lego, ki proizvaja slovite kocke, je včeraj sporočil, da zaradi velikega povpraševanja morda do božiča vsem trgovcem ne bo zmogel dobaviti vseh serij teh priljubljenih kock.

"Veliko povpraševanje, s katerim smo se soočili v prvi polovici leta, je bilo veliko večje, kot smo mi, naše stranke in napovedi predvidele. To pomeni, da so naše tovarne po vsem svetu pod pritiskom," je povedal tiskovni predstavnik podjetja Roar Rude Trangbaek.

Pojasnil je še, da bodo tiste kocke lego, ki so že bile naročene, do božiča tudi dostavljene.

"Čeprav delamo vse, kar lahko, ne bomo mogli dostaviti vseh izdelkov, ki so jih trgovci v nekaterih evropskih državah za letos naročili," je še izjavil in dodal, da ne more razkriti, katerih serij priljubljenih kock pred prazniki morda ne bo mogoče dobiti.

Sicer pa gre Lego v letošnjem letu proti rekordnemu dobičku, saj so prihodki v primerjavi z lanskimi rezultati v prvi polovici letošnjega leta zrasli za 18 odstotkov, na 14 milijard danskih kron (2,1 milijarde dolarjev). Dobre prodajne številke je v veliki meri moč pripisati trajni priljubljenosti izdelkov, kot so Lego City, Lego Technic in Star Wars.

Dansko podjetje običajno 60 odstotkov svoje letne prodaje zabeleži prav v prazničnem božično-novoletnem času in letos so pričakovanja že presegli.

Do leta 2022 načrtujejo investicije v tovarne v Mehiki, na Madžarskem in Danskem, "da bi zagotovili naraščajoče povpraševanje po izdelkih Lego", je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še dejal Trangbaek.

Novembra bo dansko podjetje razširilo svojo proizvodno tovarno v Mehiki ter v prihajajočih letih ustvarilo predvidenih 3000 novih delovnih mest.

Dolgoročno gledano Lego načrtuje tudi raziskave o tem, ali so lahko njihove kocke izdelane iz bolj trajnostnih materialov, kot je plastika, še navaja dpa.