sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

raiven, sara-briški Odkrito.si

Poglej jo, je že spremenila pričesko

lucienne lončina Njena.si

Neprepoznavna Lucienne Lončina

Magazin

Panika: lego kock lahko zmanjka že pred prazniki

Deli na:
Panika: lego kock lahko zmanjka že pred prazniki

Foto: Reuters

Danski Lego, ki proizvaja slovite kocke, je včeraj sporočil, da zaradi velikega povpraševanja morda do božiča vsem trgovcem ne bo zmogel dobaviti vseh serij teh priljubljenih kock.

"Veliko povpraševanje, s katerim smo se soočili v prvi polovici leta, je bilo veliko večje, kot smo mi, naše stranke in napovedi predvidele. To pomeni, da so naše tovarne po vsem svetu pod pritiskom," je povedal tiskovni predstavnik podjetja Roar Rude Trangbaek.

Pojasnil je še, da bodo tiste kocke lego, ki so že bile naročene, do božiča tudi dostavljene.

"Čeprav delamo vse, kar lahko, ne bomo mogli dostaviti vseh izdelkov, ki so jih trgovci v nekaterih evropskih državah za letos naročili," je še izjavil in dodal, da ne more razkriti, katerih serij priljubljenih kock pred prazniki morda ne bo mogoče dobiti.

Sicer pa gre Lego v letošnjem letu proti rekordnemu dobičku, saj so prihodki v primerjavi z lanskimi rezultati v prvi polovici letošnjega leta zrasli za 18 odstotkov, na 14 milijard danskih kron (2,1 milijarde dolarjev). Dobre prodajne številke je v veliki meri moč pripisati trajni priljubljenosti izdelkov, kot so Lego City, Lego Technic in Star Wars.

Dansko podjetje običajno 60 odstotkov svoje letne prodaje zabeleži prav v prazničnem božično-novoletnem času in letos so pričakovanja že presegli.

Do leta 2022 načrtujejo investicije v tovarne v Mehiki, na Madžarskem in Danskem, "da bi zagotovili naraščajoče povpraševanje po izdelkih Lego", je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še dejal Trangbaek.

Novembra bo dansko podjetje razširilo svojo proizvodno tovarno v Mehiki ter v prihajajočih letih ustvarilo predvidenih 3000 novih delovnih mest.

Dolgoročno gledano Lego načrtuje tudi raziskave o tem, ali so lahko njihove kocke izdelane iz bolj trajnostnih materialov, kot je plastika, še navaja dpa.

Loading...