sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Saj ni res, pa je! Kleptomanski državni sekretar v Mercatorju zasačen pri kraji paštet

Deli na:
Saj ni res, pa je! Kleptomanski državni sekretar v Mercatorju zasačen pri kraji paštet

Foto: fotomontaža Marko Fleten

Državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo Janka Burgarja so večkrat zalotili pri kraji paštet, jušnih kock, piškotov in druge hrane. Policijsko ovadbo je zavrglo tožilstvo.

Burgarja so marca lani dobili pri kraji dobili v Mercatorju v Stražišču pri Kranju, kjer je tudi doma. Nekaj dni zapored je kradel prehrambene artikle: pašteto gavrilovič, piškote domaćica, študentsko hrano, suhe slive in podobno drobnarijo; nakar so ga trgovke naznanile policiji. Ta je zoper Burgarja spisala kazensko ovadbo zaradi tatvine, ki prinaša denarno kazen ali zaporno kazen do treh let, vendar je tožilstvo ovadbo zavrglo, piše Dnevnik. Razlog naj bi bila "nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon".

Burgar je kraje priznal, pravi, da jih obžaluje in da je z Mercatorjem sklenil poravnavo. Svoje početje je Dnevniku pojasnil z: "Šlo je za obdobje, ko sem bil zelo razočaran nad nekaterimi dogodki, kar pa dejanj seveda ne opravičuje." Po pisanju časnika naj bi večjo vsoto namenil tudi v dobrodelne namene.

Že v prejšnji vladi je bil Burgar državni sekretar, a takrat še na ministrstvu za gospodarstvo, na ministrstvo za javno upravo pa je na predlog ministra Borisa Koprivnikarja prišel le nekaj dni po tem, ko je imel opravka s policisti. Minister pravi, da za početje svojega državnega sekretarja ni vedel, dokler ga o tem niso vprašali z Dnevnika. Po današnji objavi zgodje je Koprivnikar napovedal, da bo predlagal razrešitev Burgarja.