Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pamela Anderson poskrbela za razburjenje v francoskem parlamentu

Deli na:
Pamela Anderson poskrbela za razburjenje v francoskem parlamentu

Foto: Getty Images

Znana igralka in manekenka Pamela Anderson je v francoskem parlamentu poskrbela za pravo razburjenje, saj je kot aktivna zagovornica pravic živali podprla prizadevanja francoske ekološke zelene stranke EELV, ki se zavzema za prepoved pitanja gosi in rac za izdelavo gosje oz. račje paštete, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

48-letno Pamelo Anderson, rojeno v Kanadi, so si mnogi zapomnili po njeni vlogi v nanizanki Obalna straža, znana pa je tudi po fotografijah v reviji Playboy. Na njeni naslovnici se je namreč pojavila večkrat kot katera koli druga oseba, navaja Wikipedia.

Andersonova je aktivna članica neprofitne mednarodne organizacije za etično ravnanje z živalmi PETA, v okviru katere pogosto sodeluje pri raznih kampanjah za pravice živali.

Prav zato sta jo Fundacija Brigitte Bardot in ekološka zelena stranka EELV povabili, naj jim pomaga pri sprejemanju zakona proti pitanju gosi in rac.

Jetra pitanih gosi in rac oziroma gosja in račja pašteta (foie gras) velja za delikateso. Živali namenoma pitajo, da pridobijo do štirikrat povečana mastna jetra. Zaradi pitanja sicer živali naj ne bi trpele, a kljub temu je postopek v Nemčiji, Italiji, Švici in na Poljskem z zakonom prepovedan.

Za razliko od teh držav v Franciji pitanje ni le dovoljeno, ampak je celo zaščiteno na najvišji ravni.

Prav zato kljub prisotnosti Andersonove sprejetje tovrstnega zakona v Franciji nima nobenih možnosti, saj mu nasprotujejo skoraj vse stranke.

Francija letno proizvede 20.000 ton gosje paštete in jo izvaža v številne države, največ na Japonsko, v Španijo in Belgijo.

"Kot Kanadčanko me je sram zaradi brutalnega ubijanja mladičev tjulenjev in čutim empatijo do številnih Francozov, ki jih je sram ob trpljenju gosi," je med drugim dejala Andersonova.