900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Otrok št. 3 je tu: Kate rodila sina!

Deli na:
Otrok št. 3 je tu: Kate rodila sina!

Kate Middleton - Foto: Profimedia

Soproga britanskega princa Williama Kate je danes v Londonu rodila sina, so sporočili iz Kensingtonske palače. To je tretji otrok para, ki že ima štiriletnega sina Georgea in dvoletno hčerko Charlotte.

Kate je rodila minuto čez 11. uro po lokalnem času, deček pa tehta 3,8 kilograma. Tako vojvodinja cambriška kot novorojenček sta dobro, so še sporočili prek Twitterja in dodali, da je bil ob porodu prisoten tudi princ William.

O rojstvu so že obvestili člane obeh družin, ki naj bi bili nad novico navdušeni. Premierka Theresa May je tvitnila "iskrene čestitke" in družini zaželela veliko sreče v prihodnosti.

36-letno Kate so zjutraj sprejeli v zasebni del bolnišnice St. Mary v osrednjem Londonu, kjer je že rodila tako Georgea kot Charlotte. Navdušenci nad monarhijo in mediji v pričakovanju rojstva tretjega otroka para so pred bolnišnico čakali že več dni. Ko se je med njimi razširila vest o rojstvu, so se po poročanju BBC razlegli navdušeni vzkliki.

Kot pri obeh dosedanjih otrocih Kate in William tudi tokrat nista vnaprej poznala spola otroka. Ime novorojenca še ni znano, na stavnicah pa se med najverjetnejšimi imeni za novega princa omenjajo Arthur, Albert, Frederick, James in Philip.



Deček je že šesti pravnuk za kraljico Elizabeto, ki je v soboto dopolnila 92 let. V vrsti za prestol je na petem mestu, za princem Charlesom, princem Williamom, princem Georgom in princeso Charlotte.

Fantek v skladu z novimi pravili v nasledstveni vrsti ne bo prehitel sestrice. Prav Williamovi otroci so bili namreč povod za spremembo dotedanjih pravil, po katerih so imeli prednost moški potomci. Glede na novo ureditev pa dečki, rojeni po 28. oktobru 2011 ne morejo več prehiteti svojih starejših sester.

Kate in William sta se spoznala na škotski univerzi St. Andrews. Poročila sta se v Westminstrski opatiji v Londonu 29. aprila 2011, slovesni dogodek pa naj bi po vsem svetu spremljali do dve milijardi ljudi.

Prvorojenec George se je rodil julija 2013, hčerka Charlotte pa maja 2015. Med vsemi tremi nosečnostmi je Kate trpela za hudo obliko slabosti.