900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oblak suveren, Atleticu zmaga s sijajnim golom Nigueza

Deli na:
Oblak suveren, Atleticu zmaga s sijajnim golom Nigueza

Foto: Getty Images

Nogometaši madridskega Atletica so na prvi polfinalni tekmi lige prvakov doma premagali münchenski Bayern z 1:0 (1:0). Že v torek sta se Manchester City in Real Madrid na Otoku razšla brez zadetkov. Povratni tekmi bosta prihodnji teden.

* Stadion Vicente Calderon, gledalcev 52.000, sodniki: Clattenburg, Beck in Collin (vsi Anglija).
* Strelec: 1:0 Niguez (11.).
* Atletico: Oblak, Juanfran, Gimenez, Savić, Filipe Luis, Gabi, Fernandez, Saul Niguez (od 85. Partey), Koke, Griezmann, Torres.
* Bayern: Neuer, Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (od 77. Benatia), Alonso, Vidal, Thiago Alcantara (od 70. Müller), Coman (od 64. Ribery), Costa, Lewandowski.
* Rumeni kartoni: Niguez; Costa, Neuer, Benatia, Vidal.
* Rdeči karton: /.

Jan Oblak in soigralci so prišli do prednosti pred povratno tekmo. Do nje so prišli v svojem slogu, s hitrim vodstvom in igro na rezultat ter protinapade. Zanje je pomembno, da je Oblak ohranil mrežo nedotaknjeno, čeprav so bili glede posesti dominantni Bavarci nekajkrat blizu. A tudi Atletico je bil blizu še izdatnejši zmagi.

Španci so tekmo odlično začeli in povedli že v 11. minuti, potem ko je Saul Niguez slalomiral skozi Bayernovo vrsto, prišel v kazenski prostor in malce z leve strani z diagonalnim strelom premagal Manuela Neuerja. Bayern je imel sicer veliko več žogo v posesti, prvi nevarnejši strel pa je v 25. minuti sprožil Douglas Costa, a zadel le zunanji del mreže.

V 30. minuti so bili domači blizu vodstva z 2:0, ko je Antoine Griezmann prodrl v kazenski prostor po desni strani, na koncu pa prešibko ustrelil proti vratom oziroma Neuerju. Ob koncu je imel še eno polpriložnost Koke, toda zadel le Javija Martineza. Bavarci so prevladovali v posesti žoge v prvem polčasu, Atletico pa je bil konkretnejši.

V drugem polčasu pa je najprej v 55. minuti David Alaba izvrstno sprožil z več kot 35 metrov, a zadel le prečko, v 64. minuti pa je z desne strani iz bližine zgrešil Robert Lewandowski. Sedem minut zatem je Douglas Costa žogo poslal čez Oblaka, a tudi čez gol. V 74. minuti je z dobrih 20 metrov natančneje meril Arturo Vidal, izkazal pa se je slovenski čuvaj mreže.

Že v naslednjem napadu je imel Atletico izvrstno priložnost za podvojitev prednosti, toda Fernando Torres je zatresel vratnico, Koke pa je zatem slabo sprožil, tako da Neuer ni imel veliko dela. Ob koncu so še enkrat pritisnili Nemci, zapovrstjo sprožili nekaj strelov, s katerimi pa Oblak ni imel težav.