stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ob dvajsetletnici delovanja zaživel trajnometer

Deli na:
Ob dvajsetletnici delovanja zaživel trajnometer

Mag. Darja Figelj, direktorica Interzero Slovenija - Foto: Interzero

Podjetje Interzero, vodilno podjetje na področju trajnostnih rešitev ter pionir na področju inovacij pri recikliranju plastike v Evropi, je v Portorožu obeležilo dvajset let delovanja v Sloveniji. Podjetje, ki sicer deluje na osmih evropskih trgih, je na slavnostnem srečanju predstavilo spletno orodje Trajnometer. Orodje bo podjetjem v pomoč pri verodostojnem ESG trajnostnem poročanju.

Trajnometer podjetjem omogoča, da varno spremljajo in hipno upravljajo svoje okoljske podatke, je odmevalo na slavnostnem srečanju. Mag. Darja Figelj, direktorica Interzero Slovenija ob tem poudarja, da so spletno orodje razvili ob spoznanju, da večina podjetij niti ne pozna prihajajočih ESG smernic, ki bodo ključna zakonodajna obveza že v prihodnjih letih. »Trajnometer podjetjem zagotavlja celovito EU skladnost, upošteva ESG smernice in direktivo o trajnostnem poročanju CSRD ter enotni evropski sistem poročanja ESRS. Podjetja na enem spletnem mestu dobijo certificirano poročilo o svojem okoljskem odtisu, kar je osnova za vsakršno zmanjševanje vplivov na okolje«, dodaja mag. Figelj. »Predstavitev Trajnometra ob dvajseti obletnici delovanja Interzera v Sloveniji je potrditev, da je Interzero resnično pionir na področju inovativnih trajnostnih rešitev, ki se zmore hipno prilagoditi potrebam svojih strank«, poudarja mag. Figelj.

Foto: Interzero

Na srečanju je spregovorila tudi strokovnjakinja za ESG in trajnostne strategije Mojca Markizeti, ki je izpostavila, da »bodo trajnostna poročila v prihodnosti za podjetja enako običajna, kot so zdaj finančna«. Poudarila pa je, da podjetja na to ne smejo gledati samo kot na obveznost, saj lahko ob pregledu trajnostnih vidikov svojega poslovanja zasledijo tudi priložnosti za uspešno prilagajanje trendom in tveganjem, za razvoj izdelkov in storitev ter za spremembe delovnih procesov.

Foto: Interzero

»Slovenska podjetja dosegajo dobre rezultate pri oblikovanju strategij varovanja okolja in družbene odgovornosti, zaostajajo pa pri strategijah upravljanja teh področij«, je dejal Marko Derča iz svetovalne družbe Kearney. Poudaril je, da morajo podjetja obravnavati načela ESG kot del splošnega poslovanja. »Velikih podjetij po svetu k sledenju načelom ESG v zadnjem času ne motivira več toliko potreba po uskladitvi s predpisi, ampak bolj neposredne koristi«, je ocenil Derča. Po njegovih besedah namreč podjetja že izkoriščajo ESG za svojo diferenciacijo in pridobitev konkurenčne prednosti. »Podjetja, ki se lahko pohvalijo z odgovornim ravnanjem do okolja, so bolj privlačna za vlagatelje, zato je cena njihovih delnic bistveno višja«, je še dejal Derča.

Foto: Interzero

Podjetje Interzero je v Portorožu predstavilo tudi najbolj inovativne prakse s področja upravljanja odpadkov. Srečanja se je udeležilo preko sto udeleženk in udeležencev iz osmih evropskih držav.