In v gostilni Kunst v Leskovcu pri Krškem, ki jo je Ajda obiskala, so kopuni redno na meniju. Kopuni in krškopoljci, oboji iz proste reje.
Stefan je pohvalil Ajdino pomoč v kuhinji.
Tudi zaradi tega je chef Stefan Ledenčan dal v pečico kopuna in krškopoljca, kopuna kar celega, od krškopoljca pa je vzel samo steak ali T bone. Zraven je postregel gratiniran krompir, narastek iz mlincev in dušeno rdeče zelje.
Stefan je povedal, da v svojem poklicu zelo uživa.
»Ajda je zelo pridna in če bom imel kdaj gnečo, jo bom spet povabil v kuhinjo«, je Stefan pohvalil Ajdo. Natakar Nejc Petan pa je Stefana pohvalil, da je za hece, a če Nejc s heci pretirava, ne dobi malice. Skrita gostja je bila Nuša Derenda, ki je na okusno pojedino prinesla svojo dobro energijo. Obujala je spomine na leta, ko je nastopala prav v tej gostilni. V njej je tudi pisano opremljena soba z njenim imenom. Tudi kopuna Nuša od nekdaj obožuje. V to gostilno pa vedno rada pride, četudi samo na kavo.
Stefan je ustvaril zares lep in okusen krožnik.
Ajda pa nam je zaupala: "Tokratni krožnik je bil zame nekaj posebnega, ker še nikoli nisem slišala za kopuna, ki je bil osrednja sestavina naše jedi. Lepo se je bilo naučiti in okusiti nekaj novega. Navdušena sem bila tudi nad ambientom gostilne Kunst, ki je tesno prepleten z umetniškimi deli."
Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00, ponovitev v soboto ob 20.00.
Recept:
za pečenega kopuna
1 kopun (ali večji piščanec)
sol
poper
za gratiniran krompir
600 g krompirja
4 dl sladke smetane
sol
Ajda je prinesla nekaj sestavin, a chef Stefan jih je dopolnil s kopunom in krškopoljcem.
za narastek iz mlincev
300 g mlincev
3 jajca
4 dl sladke smetane
½ gomoljne zelene
2 korenčka
1 žlica peteršilja
1 ščepec timijana
2 žlici drobtin
olje
Nuša rada pride v to gostilno, čeprav samo na kavico.
za dušeno rdeče zelje
½ glave rdečega zelja
2 jabolki
2 rdeči čebuli
1 žlička cimeta
olje
sol