Revija Reporter
Magazin

Nov šok za šejke: Skomina v 93. minuti dosodil 11-metrovko za Manchester United in PSG je izpadel

STA

7. mar. 2019 5:55

Deli na:

Igralci Manchester Uniteda slavijo napredovanje v četrtfinale.

Twitter/Manchester United

Po amsterdamskem Ajaxu in Tottenhamu sta si včeraj preboj v četrtfinale nogometne lige prvakov zagotovila še Manchester United in Porto. United je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal Paris St. Germain s 3:1, Porto pa po podaljšku s 3:1 Romo.

Parižani, ki so dobili prvo tekmo na Old Traffordu z 2:0, so se doma hitro znašli v zaostanku. Zdesetkani rdeči vragi so povedli v drugi minuti, ko je zadel Romelu Lukaku.

Toda Francozi so se pobrali, v 12. minuti je po podaji Kyliana Mbappeja (s petimi asistencami je v tem pogledu najboljši v ligi prvakov) iz bližine zadel Juan Bernat in tako unovčil pritisk.

Gostitelji so tudi v nadaljevanju prevladovali, bili še nekajkrat nevarni, a v 30. minuti je Lukaku poskrbel za novo vodstvo Angležev, potem ko je v mrežo pospravil žogo, ki je ušla Gianluigiju Buffonu po strelu Marcusa Rashforda.

V drugem polčasu so bili znova bližje zadetka Parižani, ki so enkrat tudi zadeli, a iz prepovedanega položaja, zatresli so tudi vratnico v 84. minuti prek Bernata, a v sodniškem dodatku je Presnel Kimpembe po mnenju VAR in slovenskih sodnikov na čelu z Damirjem Skomino igral z roko v kazenskem prostoru. Sledila je najstrožja kazen, ki jo je uspešno izvedel Rashford in Angležem priigral napredovanje.

Porto pa je gostil Romo in iskal preobrat po porazu z 1:2 na prvi tekmi. Portugalci so dobro začeli in po nekaj priložnostih povedli v 27. minuti, ko je po podaji Mousse Marege iz bližine zadel Tiquinho Soares.

Roma je izenačila v 37. minuti, ko je z bele točke zadel Daniele De Rossi. Najstrožjo kazen je zakrivil Eder Militao.

Portugalci so do novega vodstva prišli v 53. minuti, ko je Jesus Manuel Corona podal do Marege, ta pa je nato v kazenskem prostoru zadel za 2:1. Marega je zadel na šesti tekmi zaporedoma v ligi prvakov.

V 77. minuti so bili domači blizu tako želenega tretjega zadetka, a je Robin Olsen obranil strel Yacina Brahimija iz bližine, v 83. pa je ustavil še poskus Otavia.

Sledil je podaljšek, v katerem je imel pri Portu lepo priložnost Marega, pri Romi pa dve Edin Džeko. V 117. minuti pa so po pregledu z VAR sodniki dosodili prekršek Alessandra Florenzija v kazenskem prostoru, Alex Telles pa je bil zanesljiv z bele točke.

Že v torek je Ajax izločil madridski Real s skupnim izidom 5:3, Tottenham pa Borussio Dortmund s 4:0.

Prihodnji teden bodo še obračuni Manchester City - Schalke (prva tekma 3:2), Juventus - Atletico Madrid (0:2), Bayern - Liverpool (0:0) in Barcelona - Olympique Lyon (0:0).