Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Norišnica v Kanadi: Leonardov met v zadnji sekundi je spravil Toronto v delirij (VIDEO)

Deli na:
Norišnica v Kanadi: Leonardov met v zadnji sekundi je spravil Toronto v delirij (VIDEO)

Embiid in Leonard spremljata Leonardov odločilni met - žoga se je odbijala po obroču. - Foto: Reuters/USA Today

Zvezdnik Kahwi Leonard je eden športnih junakov nedelje v Severni Ameriki. V odločilni sedmi tekmi polfinala vzhodne konference košarkarske lige NBA je s košem v zadnji sekundi Torontu zagotovil zmago nad Philadelphio 76ers z 92:90 in Kanadčanom zagotovil finale vzhodne konference.

Za nameček je žoga v zadnji sekundi sedme odločilne tekme dramatično kar štirikrat odskočila od obroča, preden je padla skozi mrežico za odločilno razliko. Tudi sicer je bil 27-letni Leonard glavni zvezdnik večera saj je dosegel kar 41 točk Toronta, za katerega je na sedmi tekmi zaigralo vsega sedem košarkarjev.

Pri Philadelphii je z 21 točkami in 11 skoki izstopal Joel Embiid, kar peterica košarkarjev pa je dosegla dvomestno število košev.

Gostitelji so imeli v končnici tesno prednost štirih točk, vendar so košarkarji Philadelphie 4,2 sekunde pred koncem po košu Jimmyja Butlerja izenačili na 90:90. V hitri zadnji akciji pa je tekmo odločil Leonard. V boju za konferenčni krono in veliki finale se bo Toronto pomeril z najboljši ekipo rednega dela Milwaukee Bucks, ki je izločila Boston Celtics. Prva tekma bo na sporedu že v sredo.


"Tudi jaz kaj takšnega še nisem doživel. Na sedmi tekmi sem imel priložnost odločati tekmo z zadnjim metom. Pravi blagoslov je, da sem priložnost dobi , jo izkoristil in užil tisti trenutek po košu," je po tekmi povedal Leonard, ki je sploh prvi košarkar v zgodovini lige, ki je sedmo tekmo končnice odločil z metom v zadnji sekundi.

Na zahodu pa so se Portland Trail Blazers s 100:96 veselili zmage v Denverju in se prav tako s 4:3 v zmagah prebili v finale. Za zmagovalce je kar 37 točk dosegel C.J. McCollum. V vrstah Denverja je spet blestel Nikola Jokić, a je bilo njegovih 29 točk, 13 skokov in devet podaj premalo za zmago pred domačimi gledalci.

Še 30 sekund pred koncem so gostitelji zaostajali le za točko, a v končnici so se košarkarjem Denverja zatresle roke.

V konferenčnem finalu se bo Portland pomerili z branilci naslova v ligi Golden State Warriors. Ti so v polfinalu odpravili Houston s 4:2, prva tekma pa bo že v torek v Kaliforniji.