stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ni Luke, ni uspeha: Dallas krvavo potrebuje zdravega Dončića

Deli na:
Ni Luke, ni uspeha: Dallas krvavo potrebuje zdravega Dončića

Luka Dončić - Foto: Profimedia

Najboljša posameznika Dallas Mavericks Luka Dončić in Kristaps Porzingis nista bila v kadru za gostovanje v New Orleansu, tako da so Pelicans vpisali pričakovano zmago s 112:103. Novica večera v ligi NBA pa je prestop 35-letnega LaMarcusa Aldridgea iz San Antonia v zvezdniški Brooklyn Nets, ki je tako z naskokom postal prvi kandidat za naslov.

Dončić je tekmo spremljal v hotelski sobi. Klub je najprej sporočil, da je njegov nastop vprašljiv zaradi bolečin v hrbtu, po tekmi pa je trener Rick Carlisle povedal, da je Ljubljančan ostal v hotelu zaradi prehlada. Poudaril je, da ne gre za novi koronavirus.

Porzingis je uradno manjkal zaradi bolečin v kolenu, jasno pa je, da klub varčuje njegovo moč, predvsem ko ima Dallas dve tekmi v dveh večerih. Štiriindvajset ur prej so Mavericks brez Dončića izgubili proti Indiani. Z 52,3-odstotnim izkupičkom (23-21) je Dallas osmo moštvo na zahodu.

Kljub izostanku Dončića in Porzingisa je bil Dallas dolgo časa v igri za zmago. Začetni zaostanek 20:35 je izničil z delnim rezultatom 17:0 ter vse do zadnjih minut tekme držal priključek. Nato je na sceno stopil prvi zvezdnik New Orleansa Zion Williamson (38 točk) in z desetimi točkami odločil zmagovalca.

Tim Hardaway je dosegel 30 točk (met iz igre 11:19, trojke 5:10), Jalen Brunson jih je zbral 24 (10:15), Boban Marjanović pa se je izkazal z 11 točkami in prav toliko skoki.


Dallas naslednji teden čakajo štiri zaporedna gostovanja - Oklahoma City, Boston, New York Knicks in Washington Wizards.

Najbolj razburljiva tekma večera je bila Sacramento - Cleveland. Domači so pri zaostanku dveh točk sekundo in deset desetink pred koncem izvajali avt pod svojim obročem. De'Aaron Fox je žogo vrgel na drugo polovico igrišča v roke Harrisona Barnesa, ki je ob zvoku sirene zadel trojko za zmago.

Tekme so minile v senci novice, da je Brooklyn v svoje vrste zvabil novega zvezdnika. LaMarcus Aldridge, udeleženec sedmih tekem All-Star, ki ima v 15 sezonah v ligi NBA povprečje 19,4 točke in 8,3 skoka, je sam odkupil pogodbo s San Antoniom in se do konca sezone preselil v veliko jabolko.

Trener Brooklyna Steve Nash je sezono začel s tako imenovanim Big Two oziroma dvema zvezdnikoma Kevinom Durantom in Kyriejem Irvingom, končal pa jo bo očitno z Big Five, saj lastnik kluba, soustanovitelj skupine Alibaba Joseph Tsai, načrtuje zmagovalni prstan že v drugi sezoni po prevzemu.

Brooklyn Nets so z Jamesom Hardnom, Blakom Griffinom, prej omenjenima Durantom in Irvingom ter zdaj še Aldridgeom prvi favoriti za končno zmago.