Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ni Dragića, ni uspeha - že peti poraz zapored za Miami

Deli na:
Ni Dragića, ni uspeha - že peti poraz zapored za Miami

Goran Dragić - Foto: Reuters

Košarkarsko moštvo Miami Heat je v severnoameriški ligi NBA izgubilo še peto tekmo zapovrstjo, saj so bili boljši Portland Trail Blazers s 125:122. Za vročico znova ni zaigral slovenski as Goran Dragić, ki ima še naprej težave s hrbtom. Poleg podprvakov lige NBA so tudi prvaki Los Angeles Lakers doživeli nov poraz.

Jezerniki trenutno igrajo brez obeh največjih zvezdnikov, LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa. Medtem ko bo slednji nazaj na parketu v roku dveh do treh tednov, ESPN poroča, da bo 36-letni James manjkal še vsaj mesec dni.

Na domačem parketu so prvaki doživeli četrti zaporedni poraz v ligi. Boljši so bili košarkarji Philadelphia 76ers (32-13), pri katerih še naprej manjka odlični center Joel Embiid. Ob vseh odsotnostih se je ob zmagi gostov s 109:101 najbolje znašel Danny Green z 28 točkami (8 trojk). Pri Lakers je 25 točk dosegel Kyle Kuzma. Prvakom se vrh zahodne konference vse bolj izmika, z razmerjem 28-17 so na četrtem mestu. Na vrhu so Utah Jazz (32-11).

Na vzhodu pa je v težavah Miami. Po petem zaporednem porazu so zdrsnili pod polovično uspešnost v rednem delu (22-23), a ohranili sedmo mesto. Dvoboj s Trail Blazers (26-18) je bil povsem izenačen po treh četrtinah, nato pa je Miami z delnim izidom 11:0 na polovici zadnje četrtine prišel do vodstva 10 točk (110:100).


Toda Portland se je v vsega dveh minutah vrnil v igro, v končnici pa je po izenačenju najboljšega strelca domačih Bama Adebaya (29 točk je dodal tudi Tyler Herro) na 122:122 odgovornost prevzel Damian Lillard, a zgrešil trojko. Oglasila pa se je sodniška trojka, saj je Trevor Ariza napravil osebno napako ob metu izjemnega košarkarja iz Oaklanda. Zadel je vse tri proste mete, Miamiju pa ni ostalo dovolj časa za izenačenje.

Na preostalih tekmah v ligi NBA so Los Angeles Clippers (30-16) zanesljivo z 98:85 slavili pri San Antonio Spurs (22-20) in še naprej zasedajo tretje mesto zahodne konference, medtem ko Spurs ostajajo za sedmim Dallasom (23-19).

Zmag sta se ponoči veselili tudi moštvi New York Knicks (23-22) in Sacramento Kings (20-25). Prvi so s 106:102 premagali Washington Wizards (15-28), drugi pa so bili na krilih De'Aarona Foxa neustavljivi ob zmagi s 141:119 proti Golden State Warriors (22-23). Triindvajsetletnik iz New Orleansa je dosegel 44 točk.

V noči na soboto bodo dejavne vse tri ekipe s slovenskimi igralci. Dallas bo gostil Indiano, Denver bo gostoval pri New Orleansu, Miami pa čaka gostujoči dvoboj s Charlottom.