Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Število okužb v NBA narašča, tudi Dončić ostal brez tekme

Deli na:
Število okužb v NBA narašča, tudi Dončić ostal brez tekme

Luka Dončić v "civilu" - Foto: Dallas Mavericks

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bi moral ponoči v severnoameriški ligi NBA z Dallas Mavericks igrati proti New Orleans Pelicans, a je vodstvo lige tekmo preložilo zaradi covida-19. Skupno je morala liga NBA v tej skrajšani sezoni zaradi novega koronavirusa preložiti štiri tekme, so pa ponoči vendarle odigrali sedem obračunov.

Charlotte je na krilih 34 točk Gordona Haywarda s 109:88 premagal New York, Cleveland je z 91:101 izgubil proti Memphisu, pri katerem je Dillon Brooks vpisal 21 točk, Orlando pa z 99:121 proti Milwaukeeju. Pri slednjem so trije košarkarji dosegli najmanj 20 točk, in sicer Giannis Antetokounmpo 22, Khris Middleton, ki je dodal še deset skokov, in Bobby Portis pa po 20. Pri Orlandu je izstopal Nikola Vučević z 28 točkami in 13 skoki.

Washington je s 128:107 porazil Phoenix, pri čemer je Bradley Beal za Washington ob osmih skokih in devetih podajah dosegel 34 točk, Devin Booker na drugi strani pa točko manj. Atlanta je s 112:94 odpravila Philadelphio, Trae Young je 26 točkam dodal osem podaj za domače, Joel Embiid pa 24 točkam 11 skokov za goste.

Portland je bil s 112:111 boljši od Toronta, pri čemer je CJ McCollum za zmagovalce zbral 30 točk, dosegel je tudi odločilni točki 9,9 sekunde pred koncem. Pascal Siakam, ki je zgrešil zadnji Torontov met na tekmi, pa je končal s trojnim dvojčkom (22 točk, 13 skokov, 10 podaj).



Sacramento je s 127:122 ugnal Indiano. Harrison Barnes je za domače dosegel 30 točk, Domantas Sabonis pa za goste, pri katerih so štirje košarkarji dosegli vsaj 21 točk, 28, v statistiko pa je vpisal tudi 11 skokov.

V noči na sredo bo Miami Gorana Dragića gostoval v Philadelphii, Denver Vlatka Čančarja pa v Brooklynu. Ob teh so predvidene še štiri tekme, preložen pa je obračun Chicaga in Bostona.

Dallas, pri katerem imajo težave s covidom-19 Jalen Brunson, Josh Richardson, Dorian Finney-Smith in Maxi Kleber, bo naslednjo preizkušnjo predvidoma igral v noči na četrtek, ko bo gostoval pri Charlotte Hornets.