bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemški novinar peš iz Maribora do Monaka: 1300 kilometrov v stotih dneh

Deli na:
Nemški novinar peš iz Maribora do Monaka: 1300 kilometrov v stotih dneh

Foto: Bobo

V zadnjem obdobju je po ugotovitvah Zavoda za turizem Maribor - Pohorje v izjemnem porastu prečenje Alp, tako med gorskimi kolesarji, pohodniki kot alpinisti. Med njimi je tudi nemški novinar Jörg Wunram, ki si je za svoj novi podvig zadal prečkanje Alp od vzhoda proti zahodu. Pred dnevi se je peš podal iz Maribora preko Pohorja do Monaka.

Novinar severnonemške radiotelevizije NDR (Norddeutscher Rundfunk) s sedežem v Hamburgu je pred dobrim desetletjem prehodil Alpe od severa proti jugu oziroma od Münchna do Benetk, zdaj pa bi Alpe rad prečkal od vzhoda proti zahodu.

V stotih dneh, ko namerava prispeti v Monte Carlo, bo prehodil okoli 1300 kilometrov. Pri tem bo prečkal ozemlja šestih držav (Slovenija, Avstrija, Italija, Švica, Francija, Monako).

Pot je začel 1. maja zjutraj v Mariboru. Prvi dan se je podal od vznožja na vrh Pohorja, mimo Mariborske ter Ruške koče vse do slapa Šumik, kjer je na Treh kraljih prespal. Drugi dan ga je pot vodila mimo Črnega jezera na Osankarico do Koče na Pesku in mimo Lovrenških jezer na Ribniško kočo. Tretji dan je šel do Koče na Kremžarjevem vrhu in v Dravograd.

V ponedeljek je z nahrbtnikom na ramenih zapustil Slovenijo in svojo pot nadaljuje v Avstriji. Kljub temu da je poleg sonca izkusil tudi dež, meglo in celo točo, je nad Pohorjem navdušen. V svojem blogu je poleg naravnih lepot opisal tudi srečanje s kmalu brezposelno kuharico na planinski koči, ki vse svoje upe polaga v zadetek na loteriji, spoznaval pa je tudi zgodovino osamosvojitvene vojne Slovenije.