Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nastaja film, ki ga navdihuje pesem Last Christmas

Deli na:
Nastaja film, ki ga navdihuje pesem Last Christmas

Foto: youtube

V produkciji Universal Pictures nastaja film Last Christmas, božična romanca, postavljena v London, ki jo bo režiral Paul Feig. Scenarij sta napisali Emma Thompson in Bryony Kimmings, navdih za film pa sta našli v istoimenskem hitu Georgea Michaela, ki je duo Wham! v 80. letih 20. stoletja izstrelil med zvezde.

Scenarij je po pisanju britanskega časnika Guardian nastajal v sodelovanju z Michaelom vse do njegove smrti leta 2016. Idejo je razvil skupaj z Emmo Thompson in njenim soprogom Gregom Wiseom.

Kot velik zagovornik pravic istospolno usmerjenih naj bi si želel, da se v film vključi tudi ta vidik oz. "queer politika". V osnutek scenarija, ki ga je oddala Bryony Kimmings, je tako vključila tudi transspolne osebe, a ne ve, kot je dejala v pogovoru za Radio Times, kolikšen del tega ostaja. "Dvomim, da bo glavno vlogo prevzela transspolna oseba," je dodala.

Britanski pop zvezdnik je v starosti 53 let umrl 25. decembra 2016. Priljubljen je postal v 80. letih v duetu Wham!, ki sta ga osnovala s sošolcem Andrewjem Ridgeleyjem. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Kasneje se je Michael podal še v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodajal v večmilijonski nakladi, močno uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tri nagrade brit in dva grammyja.

V svoji skoraj 40-letni karieri je sicer prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenih avtorjev.