palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Južnoafriška glasbenika obtožujeta hollywoodski film kraje njunega sloga

Deli na:
Južnoafriška glasbenika obtožujeta hollywoodski film kraje njunega sloga

Foto: Getty Images

Južnoafriška glasbenika Die Antwoord sta režiserja filma Odred odpisanih Davida Ayerja obtožila, da je za potrebe svojega najnovejšega filma ukradel njun edinstven vizualni slog. Sicer cenjenega filmskega ustvarjalca sta odslovila kot "prestrašenega malega pezdeta", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Glavna vokalistka rap-rave zasedbe Yolandi Visser je na Instagramu objavila dolgo in silovito pritožbo, ki jo je naslovila na režiserja Ayerja z besedami: "Da David Ayer, kopiraš najin slog." Nadaljevala je s trditvijo, ki jo je izvedela od zvezdnikov filma Care Delevigne in Jareda Leta, da se je Ayer na prizorišču snemanja Odreda odpisanih navduševal nad njeno zasedbo. Dodala je, da nje in Ninje ni nikoli vprašal za dovoljenje, da bi oponašal njun slog.

Po mnenju pevke je režiser Ayer kopiral slog Die Antwoordov iz otvoritvene sekvence kratkega filma Umshini Wam iz leta 2011, ki ga je režirala Harmony Korine. Na družbenih omrežjih je objavila video, za katerega je prepričana, da dokazuje Ayerjevo plagiatorstvo. Videz glavnih junakov iz filma Odred odpisanih Jokerja in Harley Quinn naj bi namreč zelo spominjal na izgled, sicer značilen zanjo in Ninjo.

Jared Leto, ki v filmu upodablja Jokerja, je prejšnji teden v intervjuju trditve zavrnil, rekoč da je bil navdih za Jokerja slog pevca Davida Bowieja.

Visserjeva je svojo obtožbo na Instagramu zaključila s pridružitvijo kritikom Odreda odpisanih. Film, ki so ga mnogi raztrgali, je sicer do sedaj zaslužil okrog 270 milijonov dolarjev. "Še preden sva uvidela razsežnosti tvoje dvolične narave, si naju povabil na svojo premiero (na katero nisem hotela priti), ki jo je Ninja obiskal, ker je mislil da si v redu tip in je bil morda vse skupaj samo majhen nesporazum. Nato pa si je ubogi Ninja moral ogledati tvoj bedasti film v celoti," je zapisala.

Yolandi Visser in Ninja, s pravima imenoma Anri du Toit in Watkin Tudor Jones, sta svetovno slavo dosegla s populariziranjem afriške Zef protikulture in tremi rap-rave albumi. Glasbenika sta pred dvema letoma zaigrala tudi v znanstveno-fantastičnem filmu Chappie. Film režiserja Neilla Blomkampa, v katerem sta igrala še Sigourney Weaver in Hugh Jackman, je v filmske blagajne prinesel več kot 100 milijonov dolarjev.