kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Naslednik legendarnega Wengerja pri Arsenalu naj bi postal PSG-jev Emery

Deli na:
Naslednik legendarnega Wengerja pri Arsenalu naj bi postal PSG-jev Emery

Foto: Reuters

Vodilni možje Arsenala so po poročanju britanske radiotelevizije BBC našli trenerja, ki se bo že kmalu usedel na izpraznjeni stolček po odhodu slovitega Francoza Arsena Wengerja, ki je londonsko zasedbo vodil zadnjih 22 let. Wengerjevo mesto bo najverjetneje zasedel Unai Emery, ki je nazadnje dve sezoni vodil francoskega velikana PSG.

Šestinštiridesetletni Bask je po poročanju BBC dobil ključno prednost v izboru. Seveda pa bo zadnjo besedo imel bogati ameriški športni tajkun Stan Kroenke, največji delničar Arsenala. Kot protikandidat za trenerski položaj se je omenjal nekdanji kapetan topničarjev 36-letni Mikel Arteta, prav tako španski Bask, zdajšnji pomočnik trenerja pri Manchester Cityju.

Čeprav njegova angleščina ni najboljša, pa naj sporazumevanje ne bi predstavljalo večje težave, še navaja BBC, ki napoveduje, da bodo že do konca tedna Emeryja tudi uradno predstavili kot novega trenerja nogometnega kolektiva s stadiona Emirates.

Španski nogometni strokovnjak Emery je bil na klopi PSG zadnji dve leti, a ekipe kljub zvezdniškim nakupom ni pripeljal do tako želene evropske lovorike, kar je bil tudi glavni razlog, da je izgubil zaupanje lastnikov pariškega kluba, ki so za njegovega naslednika pripeljali nekdanjega trenerja nemške Borussie iz Dortmunda Thomasa Tuchela.