Revija Reporter
Magazin

Luis Enrique zmagal s 6:1 in napovedal slovo od Barcelone

STA

2. mar. 2017 12:19 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Trener Barcelone Luis Enrique v naslednji sezoni ne bo več vodil aktualnih španskih prvakov.

Trener nogometašev Barcelone Luis Enrique je končal špekulacije o svoji prihodnosti. "Naslednjo sezono ne bom vodil Barcelone," je povedal po zmagi nad Gijonom. "Je težka in dobro premišljena odločitev," je dodal 46-letni strateg, ki je v treh sezonah na klopi katalonskega kluba osvojil osem naslovov.

Luis Enrique je novico sporočil na novinarski konferenci po sinočni zmagi v španskem prvenstvu proti Sporting Gijonu (6:1). Preden je stopil pred novinarje, je to povedal še svojim igralcem. "Prišel je v slačilnico in nam povedal novico. Vsi smo obstali in ga gledali, saj nismo vedeli, da bo to povedal nocoj. V prihodnjih mesecih bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bo imel čim lepše spomine na to obdobje," je povedal Ivan Rakitić.

Enrique je nato stopil pred novinarje in povedal: "Glavni razlog je, kako vidim in delam svoj posel. Posvetim se mu v celoti. Zato trpi moja okolica in jaz osebno. Ure počitka štejem na prste ene roke," je dejal.

"Pred menoj so še trije razburljivi meseci. V enem tekmovanju smo še v posebej neugodnem položaju, a s skupnim delom in pomočjo zvezd lahko tudi to tekmo odločimo s svojo korist," je dodal Enrique.

Njegova kariera je malce nenavadna, saj si je kruh kot igralec služil tako v Real Madridu (1991-1996) kot Barceloni (1996-2004). 62-krat je oblekel dres Španije, navijače Barcelone pa je na svojo stran pridobil še v prvem letu kot trener, saj je osvojil trojno krono - špansko prvenstvo in pokal ter evropsko ligo prvakov.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je dejal, da je bila izjava trenerja usklajena z vodstvom, saj želi klub v miru in brez namigovanj poiskati novega stratega. Mediji zaenkrat poročajo o dveh kandidatih, trenutno trenerju Seville Jorgeju Sampaoliju ter zdajšnjemu strategu Bilbaa Ernestu Valverdeju.