mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luis Enrique zmagal s 6:1 in napovedal slovo od Barcelone

Deli na:
Luis Enrique zmagal s 6:1 in napovedal slovo od Barcelone

Foto: Reuters

Trener Barcelone Luis Enrique v naslednji sezoni ne bo več vodil aktualnih španskih prvakov.

Trener nogometašev Barcelone Luis Enrique je končal špekulacije o svoji prihodnosti. "Naslednjo sezono ne bom vodil Barcelone," je povedal po zmagi nad Gijonom. "Je težka in dobro premišljena odločitev," je dodal 46-letni strateg, ki je v treh sezonah na klopi katalonskega kluba osvojil osem naslovov.

Luis Enrique je novico sporočil na novinarski konferenci po sinočni zmagi v španskem prvenstvu proti Sporting Gijonu (6:1). Preden je stopil pred novinarje, je to povedal še svojim igralcem. "Prišel je v slačilnico in nam povedal novico. Vsi smo obstali in ga gledali, saj nismo vedeli, da bo to povedal nocoj. V prihodnjih mesecih bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bo imel čim lepše spomine na to obdobje," je povedal Ivan Rakitić.

Enrique je nato stopil pred novinarje in povedal: "Glavni razlog je, kako vidim in delam svoj posel. Posvetim se mu v celoti. Zato trpi moja okolica in jaz osebno. Ure počitka štejem na prste ene roke," je dejal.



"Pred menoj so še trije razburljivi meseci. V enem tekmovanju smo še v posebej neugodnem položaju, a s skupnim delom in pomočjo zvezd lahko tudi to tekmo odločimo s svojo korist," je dodal Enrique.

Njegova kariera je malce nenavadna, saj si je kruh kot igralec služil tako v Real Madridu (1991-1996) kot Barceloni (1996-2004). 62-krat je oblekel dres Španije, navijače Barcelone pa je na svojo stran pridobil še v prvem letu kot trener, saj je osvojil trojno krono - špansko prvenstvo in pokal ter evropsko ligo prvakov.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je dejal, da je bila izjava trenerja usklajena z vodstvom, saj želi klub v miru in brez namigovanj poiskati novega stratega. Mediji zaenkrat poročajo o dveh kandidatih, trenutno trenerju Seville Jorgeju Sampaoliju ter zdajšnjemu strategu Bilbaa Ernestu Valverdeju.