poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

Maja Martina Merljak Odkrito.si

Maja Martina Merljak ne more pozabiti snemanja za ...

timi max elsnik 23 af Ekipa24.si

Ali to pomeni le eno? Elšnik podpisal pogodbo, ki...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

»Naš cilj je odpraviti ovire, ki ženskam na podeželju preprečujejo, da bi postale voditeljice, ki jih potrebuje naš svet«

Deli na:
»Naš cilj je odpraviti ovire, ki ženskam na podeželju preprečujejo, da bi postale voditeljice, ki jih potrebuje naš svet«

Foto: Huawei

S ciljem premagovanja strukturnih izzivov, ki ženskam neupravičeno preprečujejo, da bi izkoristile svoj polni potencial, je Huawei ustanovil Žensko akademijo za inovacije na podeželju. Akademija bo letos potekala med 23. in 28. oktobrom v največji španski regiji Castilla y León in bo združila nadarjene ženske iz 15 različnih evropskih podeželskih območij. K prijavi so vabljene tudi kandidatke iz Slovenije.

Da so ženske ključne za doseganje vključujočega digitalnega prehoda, je dejala Berta Herrero, vodja Oddelka za enakost, raznolikost in vključenost pri Huawei EU in direktorica Akademije. »Vendar pa se na podeželju soočajo z dvojnim izzivom: poleg razlike med spoloma morajo za napredek premagati tudi vrzel med mestom in podeželjem. To je tudi ena izmed ovir za doseganje enakih možnosti v Evropski uniji. Zato smo ustanovili Žensko akademijo za inovacije na podeželju.« Edinstveni program je zasnovan na način, da opolnomoči nadarjene ženske iz evropskih podeželskih območij, da pridobijo spretnosti, potrebne za spodbujanje digitalnega razvoja v svojih lokalnih okoljih. Ob tem je še dodala, da je njihov cilj odpraviti ovire, ki ženskam na podeželju in iz manj naseljenih območjih preprečujejo, da bi postale voditeljice, ki jih potrebuje naš svet. Hkrati želijo podeželski Evropi olajšati izkoriščanje neskončnih priložnosti, ki jih ponuja digitalizacija.

Odmik od tradicionalnih "učilnic" ter ogromen potencial, ki ga inovacije prinašajo na podeželje

15 udeleženk – vsaka iz druge države članice EU – bo izbrala neodvisna žirija. Prejele bodo polno štipendijo za udeležbo v programu. Program je odprt za ženske, povezane s podeželskimi območji v EU. Čeprav bodo izhajale iz različnih okolij, bo udeleženke družil velik interes za spodbujanje novih tehnologij in inovacij, da bi ustvarile pozitiven učinek in spodbudile gospodarsko rast v svoji regiji. Program je namenjen ženskam, ki želijo narediti razliko - ali so specialistke za kmetijstvo, inženiring ali eko-turizem, ali pa so poslovne ženske, digitalne nomadke. Program pozdravlja vse in je prilagojen udeleženkam, da pridobijo znanja, potrebna da se evropsko podeželje popelje v ospredje digitalne revolucije.Poseben poudarek v programu bo na podjetništvu in uporabi novih tehnologij na podeželju. V ospredju bo tudi digitalizacija malih in srednje velikih podjetij, dostop do financiranja in zagotavljanja trajnosti poslovanja ter potencial, ki ga najnovejše inovacije ponujajo za bolj zeleno prihodnost.

Program se odmika od tradicionalnih "učilnic" in poglobljeno obravnava različne vidike novih tehnologij ter ogromen potencial, ki ga inovacije prinašajo na podeželje, predvsem tistim, ki jim grozi izseljevanje. Gre za inovativen in obogaten koncept, ki združuje mentorstvo in razprave na visoki ravni.

Huawei je v Evropi prisoten že 22 let. Kot je ob tem dejal Tony Jin Yong, glavni predstavnik Huaweija pri institucijah EU, je sestavni del evropskega inovacijskega ekosistema in zanesljiv partner pri zelenem in digitalnem prehodu. »Leta 2021 se je Huawei uvrstil na drugo mesto glede na naložbe v industrijske raziskave in razvoj v Evropski uniji. Z raziskavami in razvojem ter našo odločenostjo, da v digitalni dobi nikogar ne bomo spregledali, posebno pozornost namenjamo podeželju. Huawei močno podpira razvoj talentov in digitalno vključenost,« je še dodal.