ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Naomi Osaka v Wimbledonu ne bo, želi pa nastopiti v Tokiu

Deli na:
Naomi Osaka v Wimbledonu ne bo, želi pa nastopiti v Tokiu

Foto: Profimedia

Druga teniška igralka sveta in zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva Avstralije, Japonka Naomi Osaka, iz osebnih razlogov na letošnjem Wimbledonu ne bo igrala, bo pa pripravljena na olimpijske igre v Tokiu, je v četrtek napovedal njen menedžer, so poročale tiskovne agencije.

"Naomi Osaka letos ne bo igrala v Wimbledonu, od 28. junija do 11. julija. Nekaj časa bo preživela s prijatelji in družino, a bo pripravljena na olimpijske igre in je zelo navdušena nad igranjem pred domačimi navijači," je rekel njen menedžer.

Naomi Osaka se je pred kratkim umaknila z Roland Garrosa, dan po tem, ko po zmagi v 1. krogu ni želela nastopiti na novinarski konferenci in odgovarjati na vprašanja novinarjev.

Ker ni želela opravljati medijskih obveznosti, je po prvem krogu prejela 15.000 dolarjev kazni ter svarilo, da jo bodo izključili s turnirja, če se bo še naprej ogibala medijem. Mlada teniška igralka je zato raje končala nastope na Roland Garrosu.

Povedala je, da vprašanja na novinarskih konferencah vplivajo na njeno duševno zdravje in da potrebuje odmor, da zaščiti svoje duševno zdravje.

Triindvajsetletnica je štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, dvakrat je zmagala na OP Avstralije (2019, 2021), dva naslova pa ima tudi z OP ZDA (2018, 2020), medtem ko v Wimbledonu še nikoli ni prišla dlje od tretjega kroga.

Tretji krog je tudi njena najvišja uvrstitev na Roland Garrosu.