Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

poljub Dobra karma

Ta 4 astrološka znamenja so v spolnosti nenasitna

Tadej pogačar Njena.si

Tadej Pogačar svojo Urško ljubi že tri leta

Magazin

Naomi Osaka v Wimbledonu ne bo, želi pa nastopiti v Tokiu

Deli na:
Naomi Osaka v Wimbledonu ne bo, želi pa nastopiti v Tokiu

Foto: Profimedia

Druga teniška igralka sveta in zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva Avstralije, Japonka Naomi Osaka, iz osebnih razlogov na letošnjem Wimbledonu ne bo igrala, bo pa pripravljena na olimpijske igre v Tokiu, je v četrtek napovedal njen menedžer, so poročale tiskovne agencije.

"Naomi Osaka letos ne bo igrala v Wimbledonu, od 28. junija do 11. julija. Nekaj časa bo preživela s prijatelji in družino, a bo pripravljena na olimpijske igre in je zelo navdušena nad igranjem pred domačimi navijači," je rekel njen menedžer.

Naomi Osaka se je pred kratkim umaknila z Roland Garrosa, dan po tem, ko po zmagi v 1. krogu ni želela nastopiti na novinarski konferenci in odgovarjati na vprašanja novinarjev.

Ker ni želela opravljati medijskih obveznosti, je po prvem krogu prejela 15.000 dolarjev kazni ter svarilo, da jo bodo izključili s turnirja, če se bo še naprej ogibala medijem. Mlada teniška igralka je zato raje končala nastope na Roland Garrosu.

Povedala je, da vprašanja na novinarskih konferencah vplivajo na njeno duševno zdravje in da potrebuje odmor, da zaščiti svoje duševno zdravje.

Triindvajsetletnica je štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, dvakrat je zmagala na OP Avstralije (2019, 2021), dva naslova pa ima tudi z OP ZDA (2018, 2020), medtem ko v Wimbledonu še nikoli ni prišla dlje od tretjega kroga.

Tretji krog je tudi njena najvišja uvrstitev na Roland Garrosu.

Loading...