irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

testiranje, bris, koronavirus Svet24.si

Znane ponedeljkove številke, toliko novih ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

sanja grohar z družino Njena.si

Sanja Grohar v hudih bolečinah

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Magazin

Največkrat predvajana skladba Here for you dvojca Maraaya

Deli na:
Največkrat predvajana skladba Here for you dvojca Maraaya

Foto: Arhiv Reporterja

Na lestvici največkrat predvajanih skladb na radijskih postajah se je od slovenskih izvajalcev lansko leto najbolje uvrstila skladba Here for you dvojca Maraaya

Največkrat predvajana skladba na radijskih programih v letu 2015 je po podatkih lestvice IPF Love Me Like You Do izvajalke Ellie Goulding. Na drugem mestu je lanska slovenska evrovizijska predstavnica Maraaya – Here for You. Med dvajseterico največkrat predvajanih skladb je še ena slovenska, in sicer Za naju pevke Alye, na 18. mestu. Že drugo leto zapored je največkrat predvajana slovenska skladba zmagovalka nacionalnega izbora za Eurosong. Število slovenskih izvedb med prvo dvajseterico je enako kot v letu 2014. Med 100 največkrat prevajanimi skladbami je 23 slovenskih, kar je deset manj kot v letu 2014. So pa radijski programi skupaj v letu 2015 predvajali 42,87 odstotka slovenske glasbe, kar je dva odstotka več kot v letu 2014.

Lestvica največkrat predvajanih skladb na radijskih programih, ki jo vsako leto pripravi IPF – Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije, je sestavljena na podlagi mesečnega spremljanja predvajanja skladb na radijskih programih v Sloveniji. »Za leto 2015 smo evidentirali predvajanje 196.711 različnih skladb na 50 radijskih programih. To je podlaga za našo lestvico,« razlaga Viljem Marjan Hribar, v. d. direktorja IPF.

Prvo deseterico največkrat predvajanih skladb sestavljajo po vrsti do desetega mesta še: George Ezra – Blame It On Me, Olly Murs feat. Demi Lovato – Up, Ed Sheeran – Thinking Out Loud, Lost Frequencies ft. Easton Corbin – Are You With Me (remiks), James Bay – Hold Back The River, Hozier – Take Me To Church, Meghan Trainor – All About That Bass, Rihanna & Kayne West & Paul McCartney – Fourfiveseconds.  

Lestvico največkrat predvajanih skladb na radijskih programih objavlja IPF že šest let. Postala je nepogrešljiv vir presojanja uporabe glasbe v slovenski medijski krajini, kar je bilo še posebej izrazito ob zadnjih spremembah zakona o medijih. 

Loading...