Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Magazin

Duo BQL za uspešnico Heart Of Gold nagrajen še s priznanjem Sazasa

Deli na:
Duo BQL za uspešnico Heart Of Gold nagrajen še s priznanjem Sazasa

Foto: Jani Ugrin

Skladba Heart Of Gold, s katero sta se BQL predstavila na Emi 2017, je že v prvem tednu na radijskih postajah postala najbolj predvajana skladba v Sloveniji.

Kot so povedali na Sazasu, se je prvič v zgodovini merjenja na prvo mesto lestvice že v prvem tednu uvrstila skladba slovenskih izvajalcev, zato so duu podelili priznanje SLO TOP 50 BUM.

Na Združenju skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije (Sazas) so pojasnili, da glasbene lestvice SLO TOP 50 pripravljajo na podlagi radio monitoringa, ki ga izvajajo od leta 2013, pri čemer spremljajo vsebine 61 slovenskih radijskih programov.

Ker se je pesem Heart Of Gold bratov Roka in Aneja Piletiča uspela že v prvem tednu predvajanja po finalu Eme - med 27. februarjem in 5. marcem - zavihteti na prvo mesto najbolj predvajanih skladb na slovenskih radijskih postajah, so se na združenju Sazas odločili, da jima podelijo posebno priznanje. To bodo za podobne dosežke podeljevali tudi v prihodnje, so pojasnili.

Podatek, da je med 50 skladbami zgolj osem slovenskih, dokazuje, kako težko se je uvrstiti na lestvico. Duo BQL je na lestvico uvrščen z dvema skladbama. Poleg s Heart Of Gold še s skladbo Muza, ki je po devetih mesecih še vedno deležna velike pozornosti, so sporočili iz produkcijske hiše Raay Production.

Priznanje je združenje Sazas bratoma podelilo na sredinem koncertu v Ljubljani. Na odru se jima je pridružila Nika Zorjan, katere skladba Fse je v prvem tednu na lestvici SLO TOP 50 za