Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Največ zlatih malin Petdesetim odtenkom sive

Deli na:
Največ zlatih malin Petdesetim odtenkom sive

Foto: Arhiv Reporterja

Erotična drama Petdeset odtenkov sive je slavila na sobotni podelitvi zlatih malin za najslabše filme, ki jo že 36. let pripravljajo pred podelitvijo najprestižnejših ameriških filmski nagrad oskar. Film je dobil štiri maline - za najslabši film in najslabši scenarij, Jamie Dornan in Dakota Johnson pa za najslabšo moško oziroma žensko glavno vlogo.

Za najslabši remake je bil nagrajen znanstvenofantastični film Fantastični štirje. Malino si je prislužil tudi njegov režiser Josh Trank, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na podelitvi v Los Angelesu je malino za najslabšo žensko stransko vlogo dobila Kaley Cuoco v zadnjem nadaljevanju filma Alvin in veveričke.

Igralec Eddie Redmayne, ki je za oskarja nominiran za glavno moško vlogo v filmu Dansko dekle, pa je zlato malino dobil za najslabšo stransko moško vlogo v filmu Jupiter v vzponu.

Zlate maline so začeli podeljevati leta 1980, nagrade pa služijo kot nasprotje hollywoodskim oskarjem. Te bodo v ponedeljek po srednjeevropskem času že 88. podelili v Los Angelesu.

Prejemnike zlatih malin izbira okoli 800 članov fundacije za to nagrado. Glasovalno pravico si prislužijo s 40 dolarji članarine, članstvo pa letno obnavljajo s prispevkom v višini 25 dolarjev.

Nominiranci se sicer podelitve zlatih malin le redko udeležijo. Leta 2010 je izjemo napravila igralka Sandra Bullock, ki je osebno sprejela malino za najslabšo igralko v filmu Vse o Stevu, dan preden je prejela oskarja za najboljšo igralko v filmu Zgodba o prvaku.