nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najhitrejša Slovenka je mama: je mala Zara bodoča šampionka?

Deli na:
Najhitrejša Slovenka je mama: je mala Zara bodoča šampionka?

Maja Mihalinec Zidar je na družbenih omrežjih objavila fotografijo hčerke Zare - Foto: Facebook

Najhitrejša Slovenka zadnjega obdobja Maja Mihalinec Zidar je prek družbenih omrežij sporočila, da je postala mamica. Z možem Luko Zidarjem, nekdanjim skakalcem v višino, je atletinja povila hčerko Zaro.

"Smo dobro, s hčerko pa pridno počivava in okrevava," je za STA potrdila Maja Mihalinec Zidar. Mesec dni pred porodom je povedala, da je še vedno zelo aktivna in se super počuti. Prav tako je pred meseci sporočila, da zaradi nosečnosti ne bo nastopala, prepričana pa je bila, da se bo še vrnila na atletska tekmovanja.

Dvaintridesetletna Mozirjanka, ki živi v Ljubljani, se je izkazala na svetovnem prvenstvu leta 2019 v Dohi, kjer se je na polovici stadionskega kroga prebila v polfinale in končala na 12. mestu. Tega leta je zmagala tudi na evropskih igrah v Minsku na 100 m, na evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu pa je bila šesta na 60 m.

Leta 2019 je postavila osebna rekorda v teku na 100 (11,27) in na 200 metrov (22,78) ter sezono drugič v karieri po letu 2015 končala z nazivom najboljše slovenske atletinje leta.

Na olimpijskih igrah lani v Tokiu je bila 35. na 200 in 44. na 100 m. Na njenih prvih OI v Riu de Janeiru leta 2016 je na 200 metrov zasedla 48. mesto. Marca lani je bila šesta na 60 metrov na dvoranskem evropskem prvenstvu na Poljskem.