ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

Soraja Vučelić Svet24.si

Soraja kot otrok pristala v sirotišnici, bolezen ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Magazin

Najbližji so se od Princa poslovili na zasebni žalni slovesnosti

Deli na:
Najbližji so se od Princa poslovili na zasebni žalni slovesnosti

Foto: Getty Images

Od ameriškega legendarnega glasbenika Princa, ki je preminil v četrtek, so se bližnji poslovili v soboto na zasebni žalni slovesnosti, so sporočili njegovi predstavniki. Glasbenika so po petkovi obdukciji upepelili. Kje bodo njegove ostanke na koncu pokopali, ne bodo razkrili, se mu pa bodo poklonili s koncertom.

"Princu se je na zasebni, čudoviti slovesnosti poklonila majhna skupina njegovih najbližjih - družina, prijatelji, njegovi glasbeniki - da bi se od njega poslovila," je povedala tiskovna predstavnica umrlega glasbenika Anna Meacham. Med udeleženci na slovesnosti sta bila sestra glasbenika Tyka Nelson in basist Larry Graham. Slovesnost je potekala na glasbenikovem posestvu Paisley Park v Minnesoti, kjer so v četrtek tudi našli truplo 57-letnika.

Vzrok smrti ni znan. V petek so opravili obdukcijo, rezultate pa bi lahko bili znani šele čez štiri tedne. Doslej preiskovalci niso odkrili poškodb na telesu in znakov, da bi lahko šlo za samomor.

V medijih je zaokrožila vest, da je imel Prince teden dni pred smrtjo težave z zdravjem, zaradi česar je moralo njegovo zasebno letalo ob vračanju s koncerta v Atlanti zasilno pristati v Illinoisu. Tabloidni portal TMZ je sicer poročal, da naj bi bil zasilni pristanek posledica prevelikega odmerka sredstev proti bolečinam. Njegovi skrbniki trdijo, da je šlo za bolezen, podobno gripi.

Prince je veljal za glasbenega genija in legendo t.i. novega funka. Pevec, avtor pesmi in tudi igralec je bil na glasbeni sceni pomembna osebnost skoraj 40 let. Prodal je več kot 100 milijonov plošč.

Med njegovimi najbolj znanimi uspešnicami so Let's Go Crazy, When Doves Cry, Little Red Corvette, 1999, Kiss in Purple Rain.

Nagrajen je bil s sedmimi grammyji, dobil je tudi zlati globus in oskarja, leta 2004 pa je bil izbran v dvorano slavnih rock'n'rolla.

loading...
Loading...