tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bowie v oporoki: Moj pepel raztresite na Baliju

Deli na:
Bowie v oporoki: Moj pepel raztresite na Baliju

Foto: Getty Images

Pred nedavnim preminuli legendarni britanski glasbenik David Bowie naj bi v oporoki zapisal, naj njegov pepel v skladu s budističnimi obredi raztresejo na otoku Bali. Glasbenik je umrl 10. januarja, le dva dni po 69. rojstnem dnevu. Slednjega je obeležil z izidom svojega zadnjega albuma Blackstar.

Bowie naj bi z oporoko polovico od svojega 100 milijon dolarjev vrednega premoženja in newyorško stanovanje zapustil svoji soprogi, manekenki Iman, večina preostanka pa naj bi se razdelila med njegova dva otroka, filmarja Duncana Jonesa in najstniško hčerko Lexi, pisanje časnika New York Post povzema francoska tiskovna agencija AFP. Kot še piše, sodišče v petek navedb časnika ni potrdilo.

O Bowiejevi ljubezni do Indonezije pa je po pisanju AFP v članku, ki ga je objavil po glasbenikovi smrti, obširno pisal tudi The Jakarta Post.

Glasbenikova družina je pred časom sporočila, da slovo od preminulega načrtuje v najožjem krogu. Novico je objavila na glasbenikovi uradni Facebook strani, ni pa objavila podrobnosti, kdaj in kje bo potekalo slovo od Bowieja. Obenem je tedaj pozvala k spoštovanju njene zasebnosti in se zahvalila za številne izraze podpore.

Bowie je umrl v krogu svoje družine 10. januarja po 18-mesečnem boju z rakom. Glasbenik, ki je živel v ZDA, se je leta 1947 rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965.

V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. O njem so izšle številne knjige, posneta je bila vrsta dokumentarcev.