zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Princeovi bratje in sestre se potegujejo za 300-milijonsko dediščino

Deli na:
Princeovi bratje in sestre se potegujejo za 300-milijonsko dediščino

Foto: arhiv Reporterja

Sodnik v ameriški zvezni državi Minnesota je razsodil, da so dediči po pokojnem glasbeniku Princeu njegovi bratje in sestre.

Gre za njegovo sestro Tyko Nelson in pet polbratov in polsester. To je ključen korak v dolgi bitki za premoženje legende pop glasbe.

Dediči premoženja so Omarr Baker, Alfred Jackson, Sharon Nelson, Norrine Nelson, John R. Nelson in Tyka Nelson, je v razsodbi zapisal sodnik Kevin Eide. Princeovo premoženje, katerega vrednost ocenjujejo na do 300 milijonov dolarjev, jim sicer ne bo predano nemudoma.

S sodno odločitvijo o dedičih se začenja enoletni proces, v okviru katerega lahko tisti, ki trdijo, da so Princeovi sorodniki, še vedno vložijo svoje zahteve. A če sodnik njihovih zahtev ne bo sprejel, bodo dokončno izključeni iz morebitnega dedovanja, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Prince je v starosti 57 let zaradi nenamernega prekomernega odmerka močnih protibolečinskih zdravil umrl aprila lani na svojem posestvu Paisley Park. Za sabo ni zapustil oporoke niti ni imel priznanih otrok.

Od njegove smrti se je pojavilo več ljudi, ki trdijo, da so bodisi njegovi potomci bodisi upravičeni do njegove dediščine. Med njimi sta ženska, ki zatrjuje, da se je s Princeom na skrivaj poročila v Las Vegasu, in malo znan glasbenik, po besedah katerega mu je Prince na avtobusu med turnejo obljubil celotno premoženje.