stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nagrada Gašperja Tiča tudi letos ne bo podeljena

Deli na:
Nagrada Gašperja Tiča tudi letos ne bo podeljena

Gašper Tič - Foto: M24

Nagrade Gašperja Tiča za izvirni libreto letos ne bodo podelili, so sporočili iz Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL). Žirija, ki je pregledala osem besedil, ki so jih prejeli na razpis, je ocenila, da nobeno ne zadostuje kriteriju uprizorljivosti, kažejo pa tudi na pomanjkljivo poznavanje žanrske specifike muzikala kot specifične forme.

Žirijo za podelitev nagrade so sestavljali Ira Ratej (predsednica), Iva Krajnc Bagola, Matej Bogataj, Davor Herceg in Jaka Ivanc.

To je že drugo leto zapored, da nagrade Gašperja Tiča niso podelili. Lani so morali anonimni natečaj razveljaviti zaradi premajhnega odziva. Na razpis so prejeli le eno delo.

Predlani pa sta nagrado kot prvi prejemnici dobili Simona Hamer za libreto Cimra in Jana Kolarič za libreto Dogodki v kraju Gabela. Žirija je deli izbrala med devetimi libreti.

V petek, 18. junija, je minilo štiri leta od smrti Gašperja Tiča. Ob obletnici smrti so v MGL pripravili Dan spomina nanj in z dobrodelno predstavo počastili gledališkega kolega.

Kot so spomnili, je lani predstava odpadla zaradi epidemije covida-19, letos pa so jo uprizorili na novi lokaciji - v Hali L56 v Industrijski coni Šiška. Tokrat so si gledalci lahko ogledali komedijo Slamnik v režiji Diega de Bree. Izkupiček od prodanih vstopnic so namenili projektu Zveze prijateljev mladine Slovenije Pomežik soncu, so še sporočili iz MGL.