sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nadaljevanje uspešnice Princ osvaja Ameriko dočakalo spletno premiero: tu si lahko film ogledajo Slovenci

Deli na:
Nadaljevanje uspešnice Princ osvaja Ameriko dočakalo spletno premiero: tu si lahko film ogledajo Slovenci

/ - Foto: Promocijsko gradivo

Na spletni platformi Amazon Prime bo danes premiera nadaljevanja komedije Princ osvaja Ameriko, v katerem igrata hollywoodska zvezdnika Eddie Murphy in Arsenio Hall. Murphy je ob tem dejal, da je bil Princ osvaja Ameriko iz leta 1988 prvi film s celotno temnopolto zasedbo, ki je doživel mednarodni uspeh, je povzela nemška tiskovna agencija dpa. Film si lahko v ponudbi Amazonovega servisa Prime Video ogledajo tudi Slovenci.

V filmu Princ osvaja Ameriko v režiji Johna Landisa Murphy igra princa z dvora v izmišljeni afriški kraljevini Zamundi, ki se odpravi v New York, da bi našel ženo.

Čar prvega dela filma je bil po besedah 59-letnega igralca prav v tem, kako predstavlja temnopolte kralje, prince in princese. Po besedah Murphyja je drugi film, ki se dotika te teme, Črni panter v režiji Ryana Cooglerja, tretji pa bo Princ osvaja Ameriko 2, katerega režijo podpisuje Craig Brewer.

Igralec je presodil, da je še dandanes zelo malo filmov s celovito temnopolto zasedbo, ki so poželi mednarodni uspeh. Po navedbah dpa je Princ osvaja Ameriko konec 80. let minulega stoletja v filmske blagajne prinesel kar 290 milijonov ameriških dolarjev.

V nadaljevanju priljubljene komedije se Akeem, ki je sedaj kralj, vrne v ZDA, da bi našel davno izgubljenega sina, ki ga igra Jermaine Fowler.

Arsenio Hall je v filmu ponovno prevzel vlogo Akeemovega zvestega spremljevalca in najboljšega prijatelja. Iz prejšnje zasedbe v filmu med drugim igrata še Shari Headley in James Earl Jones, na novo pa se je igralski zasedbi pridružil Wesley Snipes, še navaja dpa.