prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Svet

Grozljivka: v zapuščenih domovih za ostarele našli tudi mrtve varovance

Deli na:
Grozljivka: v zapuščenih domovih za ostarele našli tudi mrtve varovance

Po navedbah obrambnega ministrstva je osebje nekaterih domov za ostarele odšlo, potem ko so tam odkrili okužene z novim koronavirusom. - Foto: Arhiv

Španski vojaki, ki sodelujejo v prizadevanjih za zajezitev širjenja novega koronavirusa, so v nekaterih domovih za ostarele našli varovance, za katere ni nihče skrbel. Nekaj starejših je bilo celo mrtvih v svojih posteljah, je sporočilo špansko ministrstvo za obrambo. Špansko tožilstvo je o primerih že uvedlo preiskavo.

Obrambna ministrica Margarita Robles je za zasebno televizijo Telecinco dejala, da bo vlada "stroga in nepopustljiva glede ravnanja s starejšimi" v domovih za ostarele. Minister za zdravje Salvador Illa pa je dejal, da so domovi za ostarele prednostna naloga vlade. "Nad njimi bomo izvajali intenziven nadzor," je dodal.Vojaki v Španiji, drugi najhuje prizadeti evropski državi zaradi novega koronavirusa, pomagajo pri razkuževanju domov za ostarele. "Ob nekaj obiskih so našli varovance popolnoma zapuščene, nekatere celo mrtve v njihovih posteljah," je dejala obrambna ministrica.Po navedbah obrambnega ministrstva je osebje nekaterih domov za ostarele odšlo, potem ko so tam odkrili okužene z novim koronavirusom.V španskih domovih za ostarele umrle varovance običajno premestijo na hladno, dokler ponje ne pridejo uslužbenci pogrebnega zavoda. A če je domnevni vzrok smrti koronavirusna bolezen 19, varovance pustijo na posteljah, dokler ne pride ponje ustrezno zaščiteno osebje. V prestolnici Madrid, kjer je žarišče novega koronavirusa v Španiji, to lahko traja tudi do 24 ur, poroča britanski BBC na svoji spletni strani.Ker se razmere v Madridu zaostrujejo, so tamkajšnji pogrebni zavodi sporočili, da od danes zaradi pomanjkanja zaščitne opreme ne bodo več prihajali po trupla žrtev covida-19. Oblasti so še sporočile, da bodo kot začasno mrtvašnico za smrtne žrtve covida-19 v Madridu uporabile drsališče.V Španiji je število smrtnih žrtev zaradi covida-19 v ponedeljek naraslo na 2182, število okuženih z novim koronavirusom pa na 33.089. Najhuje je v madridski regiji, kjer se je z novim koronavirusom doslej okužilo 10.575 ljudi, umrlo pa jih je 1263. To je 58 odstotkov vseh smrtnih žrtev v državi.Število okuženih in mrtvih se v Španiji povečuje kljub karanteni, ki so jo tamkajšnje oblasti uvedle 14. marca. Predvidoma jo bodo podaljšali do 11. aprila, kar naj bi danes potrjeval španski parlament.

loading...
Loading...