peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Magazin

Na Škotskem na voljo oblačila z vonjem po viskiju

Deli na:
Na Škotskem na voljo oblačila z vonjem po viskiju

Foto: Reuters

Škotska znamka oblačil se je domislila posebne linije, ki postreže z vonjem po viskiju. Kot upajo, bodo s tem vsaj nekoliko pripomogli k temu, da ljudje ne bodo več dojemali oblačil iz tvida kot nečesa, kar nosijo le dedki.

Nova linija oblačil znamke Harris Tweed Hebrides je plod sodelovanja med žganjarnami, ki proizvajajo viski Johnny Walker Black Label, znanstveniki z univerze Heriot-Watt v Edinburghu in tkalci tvida z otoka Isle of Lewis.

Tvid Harris je namreč vrsta grobega, tkanega blaga, ki ga že vse od krompirjeve lakote leta 1846 izdelujejo na otokih Zunanjih Hebridov ob Škotski.

Prva oblačila iz nove linije je oblikoval milanski oblikovalec Angelos Bratis in naj bi postregla s "toni sladnega viskija, temne čokolade in vanilje".

Blago je prepojeno z vonjem v okviru končne obdelave in tam ostane za stalno. Svoj prepoznavni vonj naj bi oblačila tako ohranila tudi po obdelavi v kemični čistilnici, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ne boste imeli vonja, kot da ste bili pravkar v pubu. Je veliko bolj prefinjen. Nekoliko abstrakten," je izdelek opisal kreativni direktor podjetja Mark Hogarth.

loading...
Loading...