Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na gradu Snežnik 400 umetnikov z vsega sveta

Deli na:
Na gradu Snežnik 400 umetnikov z vsega sveta

Grad Snežnik - Foto: Facebook

Na Gradu Snežnik se bo drevi s spektaklom 70-članske skupine Etno Histeria World Orchestra in pihalnega orkestra Kovinoplastike Lož ter drugimi gosti začel mednarodni festival Plavajoči grad. Festival bo v deveti, doslej največji izvedbi, do nedelje ponudil več kot 120 glasbenih skupin in 400 umetnikov z vsega sveta. Vstopnice so še na voljo.

Vstopnice za festival se dobro prodajajo, nekaj pa jih je še mogoče kupiti, tudi na samem prizorišču, so za STA potrdili organizatorji festivala.

Festivalsko dogajanje bo potekalo na 14 odrih, ki so jih po gozdovih, jasah, rekah in skalah namestili scenografi. V okolici gradu so namreč postavljena prostorsko predelana prizorišča in instalacije, letos na temo tihotapcev konj, je nedavno za STA povedal glavni organizator festivala Matija Solce.

Festival bo znova združil etno, jazz, elektroniko, avtorsko in eksperimentalno glasbo kot tudi lutkovne predstave, sodobni in tribal fusion ples, cirkus, intermedialne dogodke, ulično in dramsko gledališče.

Od tujih nastopajočih v glasbenem programu se bodo predstavili Dan Wall z mednarodno zasedbo Old Salt, Angležinja Hannah James bo nastopila z novonastalim clog-dance vokalno-instrumentalnim one-woman show kot tudi v dvojcu s Francozom Tobyjem Kuhnom, ki se bo predstavil z nagrajenim godalnim dvojcem Bipolar Bows. Pravi balkan party bodo ustvarili Autetno, kombinacijo jazz virtuozov in slovaškega melosa pa bodo prinesli Slovaki Bardo s pevko Siso Feherovo.



Med domačimi umetniki bo med drugim nastopila Zvezdana Novaković z digitalnimi zvoki njenega ZveN-a ter ustvarjalca Bowraina. Priznani kantavtorji, kot so Jani Kovačič in duo Bakalina, bodo sodelovali z drugimi bendi (Noreia, duo Zajtrk) kot tudi s skupino Etno Histeria World Orchestra.

Na ogled bo tudi več intermedialnih lutkovnih predstav za odrasle, kot je jordanski Dafa Puppet Theatre z avtobiografsko predstavo Smooth Life, predstava KAR iz Češke, in Mesarica, ki bo popremierno kovala temo Martina Krpana, ter poetični predmetno - lutkovni minimalizem Slovakinje Katanari in poetična papirnata laponska svetlobno vokalna pripoved Tjulenj Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Otrokom bo namenjen sklop predstav Kamišibaj, miniaturka Zavrti tigra! gdč. Bazilike!, skupina Čarovniški blues kot tudi lutkovno gledališče Nebo s predstavo Zrcalce ali ulične predstave, je med drugim napovedano v sporočilu za javnost.

Obeta se tudi bogat obfestivalski program s tržnico, delavnicami, seminarji in drugimi dogodki.