ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Magazin

Na Evrovizijo gre ManuElla s pesmijo Blue and Red

Deli na:
Na Evrovizijo gre ManuElla s pesmijo Blue and Red

Foto: TV Slovenija

Na Emi 2016 je zmagala ManuElla s pesmijo Blue and Red in v superfinalu premagala Raiven s pesmijo Črno bel. O zmagovalki so na koncu odločali gledalci, razlika med finalistkama je bila le 127 glasov.

ManuElla je že kot najstnica igrala in pela v različnih glasbenih skupinah. Končala je glasbeno šolo, kjer se je učila klavirske harmonike, vzporedno se je učila petja, igranja baskitare in klavirja. Leta 2005 je nastopila v oddaji Bitka talentov (Spet doma), leta 2010 je bila izbrana med 100 najboljših talentov Nemčije v oddaji Das Supertalent, nastopila je v polfinalu Misije Evrovizija 2012. Na Slovenski popevki 2013 je osvojila peto mesto, lani pa kot edina Slovenka na povabilo nastopila na RetrOpatijskem festivalu in zapela Vozi me vlak v daljave. Pripravlja prvi album v angleškem jeziku, piše o zmagovalki na MMC RTV Slovenija.

Šov, ki ga je suvereno vodil Klemen Slakonja, so določale njegove številne imitacije, od lanskega evrovizijskega zmagovalca Mansa Zelmerloewa s pesmijo Heroes, ki jo je priredil v lobiranje za Slovenijo kot zmagovalko v Stockholmu, do Conchite Wurst s Sestrami. Skupaj so objokovali, da Sestre leta 2002 niso imele brade, saj bi bila zmaga zagotovljena. Slakonja je bil med drugim tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki nam je s svojim vplivom že zagotovil zmago v Stockholmu.

Žirija v sestavi Raay iz Maraaye, Marlenna iz Sester in Darja Švajger je sedela v "kuhinji Ikea". Tam naj bi skuhali nekaj za Evrovizijo, ki bo maja v Stockholmu. Novost je bila, da je žirija sproti komentirala vsako pesem in nastop, pri čemer ni bila vedno le diplomatsko vljudna.

Lahko smo slišali, da v primeru Anje Baš (What if) ni vedno najbolj enostavno dobro peti in hkrati izvajati koreografijo, "ta mau je pravi serček", je Marlenna ocenila Žana Serčiča, ki je zapel Summer story, Raay je o Anji Kotar (Too cool) znal povedati, da ni zanemarljivo, da zna dobro angleško, da se ne bomo smešili pri slabi izgovorjavi. Darjo Švajger je povsem očaral glas rockerskega pevca iz zasedbe San Di EGO (Brez tebe), raperji D Base (Spet živ) so po Raayevem mnenju na mestu, ker nasprotno s številnimi raperskimi kolegi pojejo "o pozitivi".

Regini (Alive in every way) vsa čast, da se po 20 letih še vedno lahko sleče na odru, je menila Marlenna, druga dva člana sta bila navdušena nad njeno večno pevsko formo, ManuElla (Blue and red) ima po mnenju Raaya tudi radijski potencial, Raiven (Črno bel) je mistično doživetje, je povedala Švajgerjeva. Nuša Derenda (Tip Top) je izvajalka z velikim I, so se strinjali vsi trije, Sebastijan Lukovnjak (Tales of tomorrow) je prepričal s country trenutkom, četudi Marlenna "ni dol padla".

Polfinala letošnje Evrovizije bosta potekala 10. in 12. maja, veliki finale pa bo 14. maja. ManuElla bo zapela v drugem polfinalu, 12. maja.

Loading...